Vegán szponzora miatt tiltották ki a hot dog evő versenyek nagymesterét

Joey Chestnut amerikai versenyevő áll baloldalt a verseny színhelyén, jobboldalt a műsorvezető

Egy rivális ételgyártó cég támogatása miatt kizárták Joey Chestnut evőversenyzőt az évente megrendezett amerikai hot dog evő versenyről. Az Impossible Foods növényi húsalternatívákat gyártó cég szponzorációja azért jelent kizárást a versenyevő szövetség szerint, mert azok riválisai a hot dog evő verseny főszponzorának.

Az Egyesült Államokban különösen nagy hagyománya van a versenyevésnek. A legnézettebb sportcsatornákon közvetített versenyeknek még külön szövetsége is van, hasonlóan az NBA-hez vagy az NFL-hez. A profi evőversenyek szervezését és felügyelését ellátó szövetség, a Major League Eating (MLE) nemrég bejelentette, hogy a világhírű hot dog evő versenyen nem indulhat a jelenlegi címvédő, Joey Chestnut, a versenyző ugyanis szponzori szerződést kötött az Impossible Foods élelmiszergyártóval – írta meg a CNN.

Chestnut minden túlzás nélkül egy amerikai hős – legalábbis azokban a körökben, ahol a versenyevés elismert tevékenységnek számít –, és az amerikai függetlenség napján, július 4-én rendezett Nathan’s Hot Dog Eating Contest (Nathan hot dog evő verseny) tizenhatszoros győztese, egyben címvédője is. Az MLE honlapján a versenyevők ranglistájának első helyén szereplő Chestnutról azt írják, hogy minden idők legjobb evőversenyzője. Élete során több millió dollárnyi pénzt evett össze a versenyeken. A bemutató írásának időpontjában 55 világrekord fűződött a nevéhez.

Végtelenül szomorúak voltunk, amikor megtudtuk, hogy Chestnut úgy döntött, inkább egy rivális élelmiszergyártót képvisel, aki növényi alapú hot dogokat készít, mint hogy versenyezzen a 2024-es hot dog evő versenyen

– tudatta csalódottságát a szövetség egy sajtónyilatkozatban.

Egy Chestnut neve alatt működő X-fiók azt írta, olyan érzés volt megtudni, hogy tizenkilenc év után nem lehet ott a versenyen, mintha kapott volna egy gyomrost. Leírta azt is, hogy sem az MLE-vel, sem a Nathan’s céggel nem áll szerződésben. Az X-fiók hitelességét a CNN nem tudta minden kétséget kizáróan megállapítani, ezért fenntartásokkal kell kezelni az ott olvasottakat.

Az Impossible Foods kiáll a versenyevő mellett

Az egyik legismertebb növényi húsalternatívákat gyártó cég régóta azon igyekszik, hogy megnyerje magának a húsevőket. Sokszor hangoztatják is, hogy az ő célcsoportjuk nem a vegánok, hanem a húsimádók. Magukat pedig húskészítőknek tartják, azzal a különbséggel, hogy növényekből állítják elő a termékeiket. Nemrég arculatot is váltottak, hogy minél inkább felhívják magukra a húsevő fogyasztók figyelmét. Chestnut megnyerése alapján úgy néz ki, működik a taktika.

Nagyon szeretjük Joey-t, és támogatjuk akármelyik versenyben, amin indulni szeretne. Teljesen rendben van, hogy az ember kipróbál más virsliket is. A húsevőknek nem kéne ragaszkodniuk egyetlen virslihez

– közölte az Impossible Foods a hír hallatán.

Sem Joey, sem a Nathan’s nem reagált a CNN megkeresésére, így sajnos az ő pontos véleményüket egyelőre nem tudhatjuk az eset kapcsán.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.