Chana Masala: az indiai csicseriborsó curry

csicseri curry

A chana csicseriborsót jelent, a masala pedig a fűszeres mártásra utal. Ez az indiai curry-s étel hagymával, csicseriborsóval, paradicsommal és hagyományos indiai fűszerekkel készül.

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 2 konzerv (480 g) csicseriborsó
  • 2 konzerv (800 g) kockázott paradicsom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma kockázva
  • 6 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 ujjnyi friss gyömbér reszelve
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál mustármag
  • 1,5 teáskanál köménymag
  • 2 babérlevél
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 teáskanál őrölt chili
  • 1 evőkanál garam masala
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1½ teáskanál só
  • 120 ml víz, szükség szerint több vagy kevesebb
  • 1 evőkanál friss citromlé

Elkészítés:

  1. Egy felforrósított serpenyőbe tedd bele a mustármagot és a köménymagot, közepes lángon pirítsd 1-2 percig, amíg el nem kezd illatozni.
  2. Add hozzá az olajat, majd a kockára vágott hagymát és pirítsd időnként megkeverve még öt percig, amíg a hagyma megpuhul.
  3. Jöhet hozzá a zúzott fokhagyma és a lereszelt gyömbér, majd 1-2 perc múlva húzd le a tűzről és add hozzá a babérlevelet, a koriandert, a kurkumát, az őrölt chilit, a garam masalat és a borsot. Keverd fél percen keresztül, majd rakd vissza a lángra és add hozzá a csicseriborsót.
  4. Pár perc után jöhet a kockázott paradicsom, a só és a víz. Forrald fel, majd vedd a lángot alacsonyra és főzd még 20 percig, időnként megkeverve, amíg el nem párolog alóla a víz és be nem sűrűsödik.
  5. Kóstold meg és szükség szerint még sózd, vagy víz hozzáadásával állítsd be az állagát. Keverd bele a citromlevet, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének