Most olvasott cikk
Egy madridi Burger King vegetáriánus menüre váltott

Egy madridi Burger King vegetáriánus menüre váltott

+1
Képek megnyitása

Egyhónapos kampányát nem kizárólag a növényi étrenden élőknek szánta az a madridi Burger King étterem, amelyik a teljes kínálatát húsmentesre cserélte októberben. A változás nem csupán az étlapon volt megfigyelhető, hanem az étterem teljes dekorációját, kommunikációs anyagait is lecserélték.

A hazánkban ismert gyorsétterem-láncok közül elsőként a Burger King kínált vegetáriánus hamburgereket, és a számos őket ért kritika hatására immár arra is figyelnek, hogy a húsmentes pogácsákat külön süssék a húst tartalmazóktól, valamint a majonéz is lecserélhető a szendvicsekben.

Nem példa nélküli napjainkban egy-egy Burger King ideiglenes átalakulása: nemrégiben egy kölni étterem promotálta hasonlóképpen növényi alapú ételeit, ám nemzetközi viszonylatban is úttörőnek számít az a madridi Burger King, amelyik egy teljes hónapra vegetáriánusra cserélte a teljes étlapot.

„Szeretnénk elérni mindazokat, akik étrendjüket növényi termékekre építik, és azokat is, akik bár esznek húst, szeretnék csökkenteni a fogyasztásukat”

– mondta Borja Hernández de Alba, a Burger King spanyol és portugál anyavállalatának ügyvezető igazgatója a spanyol 20 Minutos lapnak.

Az ideiglenes, ám az étlapon túl az étterem teljes kommunikációjára és dekorációjára is kiterjedő átalakítás egyelőre csak egy éttermet érint, amely Madrid népszerű Paseo el Prado utcáján található, ám a kampányhoz még az étteremlánc hivatalos spanyol közösségi média felületei is csatlakoztak azzal, hogy a nevüket Vurger King-re változtatták.

Együttműködés a húsmentes jövőért

Az első növényi hamburgerét a Burger King 2019-ben dobta piacra az Egyesült Államokban, amit Impossible, azaz Lehetetlen Whoppernek kereszteltek el. Az étteremlánc növényi alapú megoldásait a hollandiai „The Vegetarian Butcher” (A Vegetáriánus Hentes) szállítja.

Közös terveik között szerepel, hogy a közeljövőben 25 ország Burger King éttermeiben tegyék elérhetővé növényi alapú szendvicseiket és a vegán nuggetseket. Az étteremlánc emellett az Egyesült Királyságban elérhető kínálatának felét növényi alapúvá tervezi átalakítani 2031-ig.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.