Az amerikai Bucknell Egyetem vezető filozófia professzora, Gary Steiner hazánkba látogat, és a veganizmust, illetve a humán- és nonhumán állatok viszonyát járja majd körül.

Az előadás – amin bárki ingyenesen részt vehet -, június 3.-án, 18:00-tól 20:00-ig tart. Pontos részletekért kattints ide.

A szervezők így számolnak be röviden az eseményről:

Gary Steiner amerikai filozófus ismét hazánkba látogat! A Bucknell Egyetem (USA) vezető filozófia professzora a humán- és nonhumán állatok viszonyáról, valamint az „Állatok és a posztmodernizmus határai” (Animals and the Limits of Postmodernism) című művéről tart előadást Budapesten.

A posztmodern filozófia megkérdőjelezte az állatok és az ember korábban elfogadott viszonyát, vagyis az ember felsőbbrendűségét az állatokkal szemben, ám nem kínált alternatívát, nem helyezte új alapokra azt. Steiner professzor, elhagyva az antropocentrikus világnézetet, egy olyan morális alapelv mellett érvel, mely felismeri kötelességünket az igazságra való törekvésre minden érző lénnyel kapcsolatban, és totális erőszakmentességre szólít fel.

Az előadás angol nyelvű.

A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

Prove.hu
Raul

Raul

Alapító
Hiszem, hogy Magyarországot néhány éven belül a világ egyik legtudatosabb, legnyitottabb országává tudjuk tenni, ahol könnyű a környezet megóvása, hősies az állatok megmentése, fontos az egészségünk fenntartása, nyitott a társadalmunk és mindennapos az összefogás.

Írd le a véleményed!