Most olvasott cikk
Bryan Adams tanácsa: legyél vegán, mert senki nem hajlandó megölni a karácsonyi vacsorádat

Bryan Adams tanácsa: legyél vegán, mert senki nem hajlandó megölni a karácsonyi vacsorádat

Bryan Adams Vegán

Bryan Adams, énekes és zeneszerző arra szólítja fel az Instagram követőit, hogy térjenek át vegán étrendre a Karácsonyi ünnepek előtt/alatt.

Közösségi média posztjában Adams a The Guardian magazin egy nemrégiben megjelent cikkére utal, mely a húsiparban, azon belül is kifejezetten a vágóhidakon jelentkező munkáshiányról számol be.

Az említett cikk pedig a Farmers Weekly által közzétett jelentésből merítkezik, mely Karácsonyhoz közeledvén 10 000 betöltetlen állással számol a brit mészárszékeknél.

„Úgy tűnik, nem a fizetéssel van a probléma.”

Jonny Williams, a Farm Stock vállalat vezető kereskedelmi képviselője szerint:

Úgy tűnik, hogy nem a fizetéssel van a probléma. Az emberek egész egyszerűen nem akarják ezt a kegyetlen munkát elvégezni.

Adams a fentieket hangsúlyozó bejegyzését egy képpel együtt tette közzé, melyen a sztár egy párizsi vegán kávézóban, a Vegan Folies-ban látható.

Legyél vegán még ma! Mindegy, hogy a húsiparban dolgozol vagy sem, szánj rá egy kis időt rá és olvasd el a The Guardian “Karácsonyi krízishelyzet áll fenn: senki nem akarja levágni a vacsorádat” című cikkét. Ez rávilágít az állatok lemészárlásával kapcsolatos problémára, illetve arra, milyen hatással van ez a mentális egészségünkre.

– buzdítja követőit az énekes.

Nem csak az Egyesült Királyságban, de USA szerte is a munkaerő megtartásával küzdenek a vágóhidak.

A munkaerőhiány nem újkeletű jelenség az ágazatban, hiszen az Egyesült Államok Kormányzati Felügyelő Hivatala (GAO) már egy 2005-ös jelentésében is magas munkaerő-fluktuációról közölt adatokat, melynek egyik oka az a mentális teher, melynek a dolgozók napi szinten ki vannak téve.

Adams számára sem idegen az oktató szerep és az emberek tájékoztatása a húsipar valódi arcáról.

Folyamatos online aktivizmus

A többek között a Summer of 69, azaz ‘69 nyara című slágeréről híres énekes júniusban egy Twitter posztban a következő kérdéssel ébresztette rá követőit az általa “húsverejtéknek” elnevezett gumimacik eredetére.

„Tudtad, hogy mikor gumimacit rágcsálsz, valójában olyan állati eredetű melléktermékekből formált húsverejtéket eszel, mint a szarv és a pata?”

Augusztusban ismét Instagram követőit próbálta rávenni arra, hogy adjanak esélyt a vegán életmódnak, mikor arról beszélt, milyen pozitív hatásokat hozott az étrendváltás a saját életébe.

„Mindent kipróbáltam. Nincs kétségem afelől, hogy számomra az állati termékek és a cukor elhagyása volt a lehető legjobb dolog, amit valaha tettem magamért.”

– írja az énekes.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.