Most olvasott cikk
Bogyósgyümölcsös vaníliás morzsatorta a nehezebb napokra

Bogyósgyümölcsös vaníliás morzsatorta a nehezebb napokra

Bogyósgyümölcsös vaníliás morzsatorta a nehezebb napokra (vegán)

Ez a morzsatorta garantáltan segít neked túlélni a nehezebb napokat, hiszen a sütéshez felhasznált banán és a szezonális bogyógyümölcsök biztosan mosolyt csalnak majd az arcodra. 🙂 A tartalmas és gazdag friss gyümölcsökkel töltött torta tetejére ínycsiklandozó morzsák kerülnek, amelyet házi gyümölcs sziruppal koronázunk meg. Jól tudjuk, egy jó torta még a legborúsabb napon is jókedvre derít mindenkit; és ez egy pokolian jó torta.


Bogyósgyümölcsös vaníliás morzsatorta

Ez a recept: tejmentes, nem tartalmaz finomított cukrot / alacsony cukortartalmú, vegán

Sütési idő: 30 perc


Hozzávalók:

  • A tortához:
    • 1 csésze darált mandula
    • 3 és fél csésze gluténmentes zab, lisztté darálva
    • 1/3 csésze stevia vagy kókuszvirág cukor
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 db érett banán
    • 1-3 evőkanál mandulatej
    • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 1 teáskanál almaborecet
    • 150 g választott bogyósgyümölcs
  • A torta tetejére (morzsákhoz):
    • 4 evőkanál gluténmentes zabliszt
    • 2 evőkanál darált mandula vagy mandulaliszt
    • 3 evőkanál stevia vagy kókuszvirág cukor
    • 3 evőkanál szilárd kókuszolaj vagy vegán vaj
  • A gyümölcsszószhoz:
    • 100 g választott bogyósgyümölcs
    • 2 evőkanál stevia

Bogyósgyümölcsös vaníliás morzsatorta elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és olajozz ki (vagy sütőpapírral bélelj ki) egy 20 cm mély állítható tortaformát.
  2. Keverd össze a darált mandulát/mandulalisztet, zablisztet, steviat, sütőport, szódabikarbónát egy nagy tálban.
  3. Tedd a banánt, a tejet, az olajat, a vaníliát, és az almaborecetet egy konyhai robotgépbe, és keverd őket simára. Ha nincs robotgéped, akkor csak zúzd össze a banánt, add hozzá az összes többi hozzávalót és habverővel keverd őket simára.
  4. Ezt öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz és kevergesd addig, amíg homogén nem lesz. Az így elkészült tésztát kanalazd a tortaformába és szórj bogyósgyümölcsöket a tetejére.
  5. A torta tetejére kerülő morzsákat úgy tudod elkészíteni, hogy az ujjaiddal az összes összetevőt összemorzsolod, így a tészta darabosan fog összeállni. Ezt szórd rá a torta tetejére.
  6. Süsd a tortát körülbelül 30 percig, ameddig meg nem emelkedik, szilárdra és aranybarnára nem sül. Várj ameddig kihűl, mielőtt eltávolítod a tortaformából.
  7. Közben elkészítheted a gyümölcsszószt. Ehhez tedd a bogyósgyümölcsöket a serpenyőbe két evőkanál vízzel és édesítsd tetszőleges édesítőszerrel.
  8. Hevítsd addig a serpenyőt, ameddig felforr a víz és főzd a gyümölcsöket lassú tűzön, ameddig puhák nem lesznek és levet nem eresztenek. Ezt nyomkodd át egy szűrőn és az így kapott gyümölcsszósszal bátran locsold meg a kihűlt tortádat!

Megjegyzés:

Az egész banánkenyér mentes a mesterséges cukroktól, amely árthat a bőrödnek.

Bogyósgyümölcsös vaníliás morzsatorta a nehezebb napokra (vegán)

 


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.