Most olvasott cikk
Bocsi Viki szerint a vegán férfiaknak melle nő, és Bill Gates áll emögött is

Bocsi Viki szerint a vegán férfiaknak melle nő, és Bill Gates áll emögött is

Bill Gates vegán húsok Bocsi VIki
[video src="https://www.facebook.com/bocsiviki.hu/photos/a.414947291951056/2817055871740174"]

Bocsi Viki, aki magát táplálkozási tanácsadóként azonosítja, a mai napon új szintre lépett a vegánokkal szembeni hadjáratában. Ezúttal mindent bevetett: Bill Gates titkos világuralmi tervét, megcáfolt szójás mítoszokat, elnyomó globális elitet, valamint sejtjeink elektromosságát. Még egy internetes képet is mutatott.

Ha valamikor, akkor most van ideje annak, hogy felidézzük az örök klasszikust:

Ne higgy el mindent, amit az Interneten látsz – Petőfi Sándor, 1823

Posztjai stílusából és megfogalmazásából már régóta következtetni lehetett arra, hogy Bocsi Viki valamiért nem kedveli a vegánokat és a vegán filozófiát, azonban arra nem számítottunk, hogy annyira bizonyítani szeretné a veganizmus hátrányait, hogy összeesküvés-elméleteket is megoszt követőivel. A poszt ide kattintva olvasható, valamint a cikk alján is megtalálod.

Ezúttal azt állítja, hogy 1940 óta a fehér férfiak, akik régen még maszkulinok voltak, egyre inkább átalakultak, és 2040-re valószínűleg már alacsonyak lesznek, összemegy a péniszük, nem lesz szőr a testükön, hosszú lesz a hajuk és melleik is lesznek.

Bocsi Viki vegán férfiak
Pixeles kép, ami a fehér férfiak állítólagos fejlődését ábrázolja. // Bocsi Viki, facebook.com

A megosztott képen nincs forrás, vagy ha van is, olyan pixeles, hogy nem lehet látni, pedig szerettünk volna utánanézni, mi alapján készült ez a jövendölés. A hosszú poszt végén is csak annyi áll:

Forrásom: Szala Mandra, de már több helyen is láttam????????

Cáfoljuk meg Szala Mandrát

Bocsi Viki felhívja figyelmünket, hogy:

A vegánoknak fontos tudniuk, hogy a jelenleg rendkívül nagy népszerűségnek örvendő két vezető amerikai vállalat a “Beyond Meat” és “Impossible Foods” egyik fő tulajdonosa azaz befektetője -többek közt- a Bill & Melinda Gates Foundation” azaz maga Bill Gates. Az a Bill Gates, aki az emberiség népességének drasztikus lecsökkentésén fáradozik többféle módon már oly régóta. Ezt nem is rejti véka alá, rengeteg videóban elhangzik az interneten is, ahol nyíltan fel is vállalja, hogy az emberiség számát bizony -így vagy úgy- de csökkenteni kell.

Bill Gates tényleg az emberiség népességének csökkentésén dolgozik?

A Snopes – ami egy független tényellenőrző oldal – beszámolt róla, hogy ez nettó összeesküvés-elmélet.

Ez a hoax úgy indult, hogy Bill Gates az elmúlt években többször megemlítette, hogy ha sikerülne megfelelő vakcinákat, egészségügyi ellátást és születésszabályozási elveket létrehozni világszerte, akkor megállíthatnánk azt a káros mértékű szaporodást, ami jelenleg az emberiségre jellemző.

Állítása szerint le tudnánk csökkenteni ezt a sebességet 10-15%-kal, ugyanis ha így haladunk, évtizedeken belül 9 milliárdan leszünk a bolygón, ami egyenlő az öngyilkossággal. Nem rendelkezünk végtelen mennyiségű erőforrásokkal, ezért nem ajánlott ilyen tempóban szaporodni.

Ezt anno több fórum és weboldal is kiforgatta, kontextus nélkül közzétette, és az Internet népe azóta is úgy értelmezi, hogy Bill Gates gyakorlatilag ki akarja irtani az emberiséget, vagy annak egy részét.

Bocsi Viki hozzáteszi:

Sokan vélik úgy, hogy ez is az egyik emberiség elleni kémiai támadás része. Hisz gondolj csak bele: ha férfiak generációit feminizálod, sosem fognak az elnyomó zsarnokrendszer ellen felkelni.

Az ösztrogén tényleg melleket növeszt, és veszélyes a férfiakra?

Ezután felmerült a sokat hallott ösztrogén probléma, mely szerint a szója rossz hatással van a férfiakra.

A Burger King vegán pogácsája az “Impossible whopper” 44 mg ösztrogént tartalmaz, még a hagyományos húspogácsa pedig csak 2,5ng ösztrogént.
Most frissítsük csak fel azt a mértékegységrendszert; egy milligrammban (mg) 1 millió nanogramm (ng) van. Ez azt jelenti, hogy egy Impossible Burgernek 18 (!!!) milliószor annyi ösztrogénje van, mint egy normál húspogácsának.

Néhány rágcsálón végzett kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a szója a benne lévő proteineknek és izoflavonoidoknak köszönhetően túlságosan megemeli a szervezet ösztrogénszintjét, ami rossz hatással van a férfiak tesztoszteronszintjére. Ennek alátámasztására hozták fel annak a néhány férfinak a példáját, akik hirtelen mellnövekedési problémákkal fordultak orvoshoz.

Csakhogy mint kiderült, ezek a férfiak jelentősen túllépték a szója ajánlott napi beviteli mértékét. A panaszosok az ajánlott mennyiség 15-20-szoros adagját fogyasztották el, ami valóban nem ajánlott.

Ráadásul kutatások bizonyították, hogy a szójában lévő proteinek és izoflavonoidok nem feminizálják a férfiakat, vagyis nem növelik meg az ösztrogénszintjüket, ellenben a hölgyeknél például segítenek a menopauzás tünetek enyhítésében.

Emellett egy 30 tanulmányt vizsgáló metaanalízis (az egyik leghitelesebb formája a tudományos bizonyítékoknak) még azt is megállapította, hogy a szójafogyasztás csökkentheti a prosztatarák kialakulását.

Egy másik, 15 tanulmányt összegző metaanalízis olyan férfiakat vizsgált, akik napi rendszerességgel, nagy mennyiségű szójafehérjét vagy izoflavon tartalmú étrendkiegészítőket fogyasztottak. A kutatók nem tapasztaltak különösebb változást a vizsgált alanyok tesztoszteronszintjét illetően.

Nem egy olyan cikket is olvashatunk már, amiben az emlőrák kialakulását barokkos túlzással a szójafogyasztás számlájára írták. Ezt szintén cáfolta jó pár tanulmány. Többek között az, amelyik kimutatta, hogy már fél csészényi tofu fogyasztásával 30%-kal csökkenhet az emlőrák kialakulásának kockázata azokkal szemben, akik nem fogyasztanak szóját.

Bár a szója potenciális jótékony és esetleges kártékony hatásait továbbra is érdemes vizsgálni, a tanulmányok többsége azt állítja, hogy biztonságos a fogyasztása.

Bocsi Viki az első 4 órában 16-szor módosította a posztja szövegét, miután a követői is gyanakodva néztek rá, és megemlítették, hogy ez valami alaptalan hoax.

A többi, értelmezhetetlen rész

Bocsi Viki hozzátette, nem a “klasszikus húsfogyasztásra” szólít fel, és nem is a veganizmus ellen, ugyanakkor szerinte kerüljünk mindent, amit laborban állítottak elő, hiszen “[amit] Isten teremtett, természetesen elektromos és jó számodra.”

Nem teljesen értelmezhető, hogy mit ért elektromosság alatt, illetve miért lenne jó minden, ami természetes – ha megennénk egy gyilkos galócát, ami a természet része, valószínűleg nem köszönnénk meg sem istennek, sem az evolúciónak, sem magunknak, sem Bocsi Vikinek.

Összességében a szöveg nem mond semmit, amit a hamarosan mellekkel rendelkező vegán férfiak megfogadhatnának tanácsként. Hogyan kerüljük el a man boobs kialakulását? Milyen vegán burgert együnk, ami egészséges? Ha az oltást és a gyógyszereket laborban kutatták, azt szabad-e használni, vagy azt sem? Hol lehet előfizetni Bocsi Viki drága diétájára, ami kigyógyít minket Bill Gates manipulációjából?

Ezekre nem kaptunk választ, viszont 50.000 ember megkapta a fake newst, aminek forrása: Szala Mandra és az internet több helye.

A történet tanulság pedig az, hogy gondoljuk át, hogy milyen gurukat követünk és milyen tanulmányokat olvasunk.

Például kezdhetjük a több, mint 100.000 dietetikust és szakembert számláló Academy of Nutrition and Dietetics állásfoglalásával, mely szerint a növényi étrend megfelelő minden életkorban, beleértve a terhességet, a szoptatást, a csecsemőkort, a gyermekkort és a serdülőkort, emellett a sportolók számára is kielégítő.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.