Most olvasott cikk
Billie Eilish kizárólag szőrmementes ruhában volt hajlandó megjelenni az idei Met-Gálán

Billie Eilish kizárólag szőrmementes ruhában volt hajlandó megjelenni az idei Met-Gálán

Billie Eilish decemberben még csak a huszadik születésnapját ünnepli, de már komoly hatással van világunkra, s nemcsak a zenéjén, de a meggyőződésén keresztül is.

Az amerikai dalszerző és előadó az idei Met-Gálán, vagyis a divatvilág legfényesebb éjszakáján, kizárólag olyan tervező ruhájában volt hajlandó a vörös szőnyegre lépni, aki munkája során nem használ természetes szőrmét. A fiatal sztárnak olyan értelemben szerencséje volt, hogy egyre több híres divatház lép az erőszakmentes útra, idén például a prérifarkas prémjeiről híres Canada Goose, vagy a Neiman Marcus Group is búcsút intett ennek a szokásának.

Billie Eilish választása végül az Oscar de la Renta házra esett, amelynek tervezői kifejezetten erre az estére készítették el számára ruhakölteményüket. Az énekesnő Instagram posztjában úgy fogalmazott, hogy annak fejében vállalta az együttműködést, ha a cég a jövőben nem használ több állati szőrmét ruháihoz.

„Köszönöm Oscar de la Renta-nak, hogy megtervezte ezt a csodaszép ruhát, s ezzel megvalósította az életről kialakított sajátos elképzeléseimen alapuló álmomat. Megtiszteltetés volt viselnem, különösen annak tudatában, hogy a divatház a jövőben teljesen szőrmementessé válik. Az igazán nagy megtiszteltetés azonban az, hogy egy ilyen fontos ügyben meghallgatták a véleményemet, s olyan változáshoz járulhattam hozzá, amely nem csak az állatok, de bolygónk és környezetünk javát is szolgálja”

– fejezte ki örömét a közösségi médiában az énekesnő, aki hét évvel ezelőtt döntött a vegán életmód mellett, s ma már el sem tudná képzelni, hogy ezen az úton egy lépést is visszalépjen. Döntésében egyébként a hús- és tejipar kegyetlensége befolyásolta. A Los Angelesben felcseperedett énekesnőnek annyiban könnyebb volt a váltás, hogy vegetáriánus családban felnőve soha nem is evett húst.

A divatmárka vezérigazgatója, Alex Boden a The New York Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy a Billievel folytatott beszélgetés eredményeképpen kötelezték el magukat a teljes szőrmementesség mellett. A hírt egyébként már augusztusban közölték az újságok, bár akkor még nem esett szó az énekesnőről. A ruha elkészítése azonban vélhetően több hétbe vagy hónapba tellett, így a színfalak mögött ekkor már vélhetően megszületett az egyezség.

Eilish korábban már többször kifakadt a szőrmét viselők ellen, két évvel ezelőtt egyenesen undorítónak nevezte őket. Kijelentésének egy a Twitteren elterjedt videóval adott hangsúlyt, amelyen egy rejtőzködő nyérc látható, nyíltan szívtelennek nevezve a nyércszempillákat és papucsokat viselőket. Az énekesnő a hús- és tejiparban tapasztalható kegyetlenségekről is többször osztott meg videókat, így tiltakozva az állatok rossz bánásmódja ellen.

„Általában be szoktam fogni a számat, mert úgy gondolom, hogy mindenkinek magánügye, mit eszik. Egyébként sem szeretem másra kényszeríteni az elképzeléseimet”

– vallotta be Eilish, aki ezek szerint a példamutatást sokkal célszerűbbnek és eredményesebbnek látja. Pontosan úgy, ahogyan azt az idei Met-Gálán tette.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.