Most olvasott cikk
A top 3 bécsi vegán étterem, amit jó szívvel ajánlok

A top 3 bécsi vegán étterem, amit jó szívvel ajánlok

Swing Kitchen vegán étterem Bécs

Néhány évtizeddel ezelőtt a növényi étrendet követőknek nagy kihívást jelentett étteremben ebédelni. Az utóbbi években viszont a vegán mozgalom egyre nagyobb teret hódít, és sorra nyílnak meg a vegánbarát és teljesen vegán éttermek. 

Ez nemcsak a vegánok életét könnyíti meg, de minden embert a növényi étrendre való nyitottságra ösztönöz. Ha idegen városban járunk, a Happy Cow alkalmazással könnyedén találhatunk vegán éttermeket és kávézókat. A mai cikkünkben Bécs legjobb vegán éttermeit mutatjuk be a teljesség igénye nélkül. Gyetkó Adrienn írása.

Loving Hut vegán étterem Bécs
Fotó: Gyetkó Adrienn

Loving Hut

A Loving Hut – vagy magyarul szerető kunyhó – elnevezés a szeretetre, békére, együttérzésre, ökológiára és az egészséges táplálkozásra utal. Mind az öt földrészen megtalálható, és minden étterem a saját vegán ételeit készíti el. Ezért van az, hogy egyes éttermeiben teljesen különböző ételeket kóstolhatunk meg.

A bécsi Loving Hut egy nyugodt, meghitt hely széles választékkal. Kizárólag növényi alapanyagokból készítenek vegán finomságokat ázsiai és hazai konyhából. Étlapuk tartalmaz salátákat, főételeket, tésztákat, burgereket és desszerteket.

Az állatok és a természet tisztelete mellett a Loving Hut tudatos és fenntartható életmódot képvisel. A finom ételek fogyasztása mellett a Supreme Master TV adását élvezhetjük. Ezt a TV-csatornát Sing Hai mester, a Loving Hut alapítója ihlette, és „napi 24 órás pozitív híreket” sugároz.

A képen szechuáni csíkok, jázmin rizs és frissen facsart narancslé látható.

Swing Kitchen vegán étterem Bécs
Fotó: Gyetkó Adrienn

Swing Kitchen

A listáról nem hiányozhat a Swing Kitchen, amely egy vegán gyorsétterem, ahol változatos burgerek, wrapek, saláták és édességek kaphatóak. Ez az étterem jól példázza, hogy vegánként sem kell lemondanunk a finom ízekről.

A Swing Kitchen napjainkban nagy népszerűségnek örvendő gyorsételeket kínál kizárólag növényi lapanyagokból. Egy itt elfogyasztott menü után senki nem akar majd állati alapanyagokból készült hamburgereket enni.

Az étterem vezetői a minőségi ételek mellett nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra. Az étterem megnyitása óta minden nem-vegán burger helyett elfogyasztott Swing Kitchen burgerrel nagy mennyiségű vizet és más erőforrásokat takarítottunk meg. Ezeket a folyamatosan növekvő számadatokat a pénztár melletti kivetítőn olvashatjuk.

A Swing Kitchen finom ételeit Ausztrián kívül Németországban és Svájcban is élvezhetjük.

Superfood Deli vegán étterem Bécs
Fotó: Gyetkó Adrienn

Superfood Deli

Végezetül pedig ha egy kis édességre vágynánk, a Superfood Deli egy remek választás lehet. A Superfood Deli egy kellemes hangulatú étterem Bécs szívében, ahol különleges brazil finomságokat kóstolhatunk meg.

Legkedveltebb desszertjük az açai tál, amely Brazíliában honos gyümölcsökből készül. Legfőbb összetevője az açai bogyó, mely gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, rostokban, illetve omega 3 zsírsavakban. Számtalan jótékony hatása van: immunerősítő, növeli az energiaszintet, elősegíti a fogyást, illetve csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

A legjobb, hogy különböző öntetek és feltétek közül választhatunk, így egyedi açai tálakat hozhatunk létre. Az açai tálak mellett a Superfood Deli açai turmixokat és açai kávékat is kínál vendégeinek.

Emellett minden termékük növényi alapú, és nem használnak adalékanyagokat és tartósítószereket. A környezetvédelemre és fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek: kizárólag műanyagmentes és biológiailag lebomló tálakat használnak.

Bécs egy jó város a vegánoknak

Összességében elmondhatjuk, hogy Bécs kifejezetten vegánbarát városnak számít, ahol egy vegán turista sem maradhat éhen. Legyen szó helyi specialitásokról, gyorsételekről, vagy édességekről, mindenki megtalálhatja a számára ideális helyet.

Fontos megemlíteni továbbá, hogy nemcsak a vegán éttermek száma növekszik évről évre, de szinte minden hagyományos étterem kínál vegán opciókat vendégeinek.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.