vegán brokkolikrémleves recept

Egyszerűen elkészíthető, bársonyos brokkolikrémleves

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Szendvicskrémek három variációban, három külön tálkában, mellettük csicseriborsó

Színesítsd a reggelit ezekkel a házi szendvicskrémekkel!

Gombakrémleves fekete tányérban, szürke felületen

Gombakrémleves csicseriborsóval – tápláló és melengető komfortfogás

Aki a krémlevesek rajongója, az most jól figyeljen. Tápláló, sűrű és laktató brokkolikrémleves-recept következik. Egyszerű elkészíteni, mégis rendkívül ízletes és friss.

Az őszi esős időben nincs is jobb, mint egy tál forró leves, amivel bekuckózhatunk a meleg szobában. Az ilyen testet és lelket melengető levesek között ott sorakozik a sütőtökkrémleves, a fokhagymakrémleves és ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, bársonyos brokkolikrémleves.

Ez a recept tökéletes választás lehet azok számára, akik egy könnyű, mégis különleges levest keresnek. A brokkolikrémlevest gazdag ízvilágával és selymes textúrájával most egy igazán egészséges kiadásban élvezhetjük.

Brokkolikrémleves-változatok

Ebben a verzióban a brokkolikrémleves növényi tejszínnel készül, ami hasonlóan krémes és gazdag, mint a hagyományos változat. Azonban ha nem áll rendelkezésedre ez az alapanyag, elhagyhatod vagy helyettesítheted például krumpli hozzáadásával.

Bár az alábbi recept csupán brokkolit tartalmaz, bátran kísérletezhetsz, és más zöldségekkel is gazdagíthatod a levest. Gyakran szoktak a brokkoli mellé burgonyát, zöldborsót, szárzellert vagy póréhagymát is felhasználni. Ezek a zöldségek sajátosságaikkal tovább gazdagíthatják a levest. A burgonyától például testesebb és krémesebb lesz, a szárzeller vagy a póréhagyma fokozza az ízeket és jól kiegészíti a brokkolit, a borsótól pedig igazán bársonyos és laktató lesz.

Feltétként választhatod a hagyományos krutont vagy különböző magvakat is. Ha pedig laktatóbb fogásra vágynál, akkor süthetsz apró kockára vágott füstölt tofut hozzá, ami a híres brokkoli-bacon párosnak a növényi alapú változata.

Hozzávalók:

  • 1 fej (kb. 500 g) brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 125 ml növényi tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 500 ml zöldségalaplé
  • só ízlés szerint
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (opcionális)

Elkészítés:

  1. A brokkolit alaposan mosd meg, majd szedd rózsáira.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és alacsony-közepes lángon kezd el rajta pirítani a hagymát. Öt perc múlva add hozzá a fokhagymát, majd további két perc múlva öntsd fel a zöldségalaplével.
  3. Miután felforrt, add hozzá a brokkolit, sózd, borsozd, majd vedd a lángot alacsonyra, és főzd 8-10 percig lefedve, amíg a brokkoli épphogy megpuhul.
  4. Ezután zárd el, add hozzá a sörélesztőpelyhet, és botmixerrel krémesítsd homogén állagúra.
  5. Add hozzá a növényi tejszínt, tedd vissza a tűzre és forrald fel.
  6. Zárd el, adj hozzá egy evőkanál friss citromlevet, és tálald pirított magvakkal vagy krutonnal, de pirított füstölt tofuval is megállja a helyét.

Ez a cikk is érdekelhet:

||||

A legjobb vegán éttermek, termékek és nagykövetek – te is szavazhatsz a nyertesekről!

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének