Egy közelmúltban készült leleplező videón az látszik, hogy frusztrált és ideges vágóhídi munkások ütik és rúgják a rettegő bárányokat, valamint többször eldobják és elrúgják a levágott fejeket.

Már a videó első másodperceiből kiderül, hogy olyan brutalitást élnek át az állatok, amit még a legrosszabb ellenségeinknek sem kívánnánk. Ez a mindennapos gyakorlat a húsiparban, amelyről sorra kerülnek ki rejtett kamerás felvételek a világhálóra.

Legutóbb azt vették videóra, hogy egy minőséginek nevezett farmon a gazdák a kismalacok fejét a falhoz verték, hogy így öljék meg az eladhatatlan példányokat, akikből már nem lesz hasznuk.

Az állattenyésztésben dolgozó gazdák, különösen az állatok megölésével foglalkozó munkások a tanulmányok szerint PTSD-vel (poszttraumás stresszel), depresszióval, dühkitörésekkel, túlzott alkohol- és drogfogyasztással élnek együtt, tehát komoly emberjogi érvek is szólnak amellett, hogy megszüntessük a vágóhidakat.A leleplező akcióban résztvevő aktivisták azt remélik, hogy a valóságot látva sokkal tudatosabban döntünk majd arról, milyen ételeket is fogyasztunk. A vállalatok célja csupán az, hogy előállítsák a termékeket, amelyre keresletet képeznek a fogyasztók. A pénzünkkel döntünk, hogy milyen világban szeretnénk élni.

Ha úgy döntünk, hogy etikusabb alternatívákat választunk, például növényi alapú ételeket, ezek a szörnyű helyek végleg bezárhatnak a jövőben.

A Veganuár egy 30 napos, ingyenes program, ami segít a vegánná válásban. Kezdd el ide kattintva.

Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

4 hozzászólás

  1. Szegény ártatlanok állatokkal soha nem tennék ilyet! Mindegyik érzőlénynek joga van élni! A gyomrom görcsbe van, ha állatkínzást látok!

  2. Ez egy borzalom a gyomrom kifordult etol esa lelkem sír ettől az etikátlan borzalom tol azok akik ezt csinálják nincs lelkük és embert is tudnának ölni ezt a fészket mi előbb beszuntetni hisz a bárányok hallgatnak de mi lesz ha stb véget ennek

  3. Minél több ilyet nézek meg annál biztosabb hogy vegán leszek 😕 Undormány “emberek”vannak 😑

Írd le a véleményed!