Most olvasott cikk
5 vegán előadás, ami milliók életét változtatta meg

5 vegán előadás, ami milliók életét változtatta meg

Az 5 legjobb vegán előadás, ami megváltoztathatja az életed

Mindegy, hogy már vegán vagy, vagy még csak kacérkodsz a gondolattal, hogy bojkottáld az állathasználatot, az alábbi 5 előadás garantáltan sorsfordító lesz számodra.

Fontos, hogy mindenki számára érthető és nézhető legyen, ezért csak olyan előadásokat tartalmaz a lista, amelyhez készült magyar felirat – köszönhetően néhány lelkes és önkéntes magyar vegánnak.

1. James Wildman – “Az igazi Mátrix – 101 ok, hogy a piros tablettát vedd be”

James Wildman előadásából megtudhatod, hogyan manipulált a társadalom gyermekkorod óta arra, hogy ne élőlényként, hanem termékként tekints az állatokra.

Arra is rávezet, mennyire abszurd a gondolat, hogy míg a tehéntejet megisszuk, addig más állatok tejétől undorodunk.

Emellett mélyen belemerül az állattenyésztés negatív egészségügyi és környezeti hatásaiba, ami már régóta köztudott, de nem igazán vesszük figyelembe, amíg vegánok nem leszünk.

2. James Aspey – “This Speech Is Your WAKE UP CALL!”

James Aspey egy ausztrál származású, vegán állatjogi aktivista, aki 2014-ben 365 napos némaságot fogadott, melynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az állathasználat szörnyűségeire, és arra, hogy az állatoknak sincs hangja, ha csak nem döntünk úgy, hogy mi leszünk azok.

Ebben az előadásban elmondja, miért fontos, hogy mindenki vegán legyen az állatokért, és tippeket oszt meg arról, hogyan beszéljünk hatékonyabban a veganizmusról.

James kigyógyult már a rákból, több millióan ismerték meg az állatjogi aktivizmusa által és rengeteg további informatív előadása van, ami több ezer ember életét változtatta meg örökre.

3. Earthling Ed – “You Will Never Look at Your Life in the Same Way Again | Eye-Opening Speech!”

Earthling Ed az utóbbi évek egyik legkedveltebb vegán aktivistája, aki ingyenes e-bookot adott ki a hatékony kommunikáciról, leleplező dokumentumfilmet készített egy csapattal Európa “legmodernebb” vágóhídjairól, több millióan látták az előadásait és nyitott egy vegán éttermet, amiből a profitot állatjogi szervezeteknek adományozza.

Az általa alapított Surge nevű szervezet már több nagyvállalat kegyetlen gyakorlatait lebuktatta, például a tehenek és kecskék elnyomását és kínzását a tejiparban.

4. Bite Size Vegan – “Nyisd ki a szemed!”

A Bite Size Vegan az egyik leggyakorlatiasabb vegán témájú YouTube csatorna – olyan tippeket és útmutatókat ad, amelyek mindenki számára nagyon hasznosak lehetnek a kezdeti időszakban.

Segít a vegán hálaadásban, elmeséli a veganizmus történetét, megcáfolja a gyakori tévhiteket és bemutatja az állatok szörnyű sorsát úgy, hogy a néző elgondolkozzon a tettein, és megváltoztassa a szokásait.

A rengeteg videó, amit az évek alat készített több tucat nyelven elérhető, nagyrészük magyarul is. Mindenkinek ajánlott, aki szeretné elsajátítani a vegán filózófiát.

5. Gary Yourofsky – “A legjobb beszéd, amit valaha hallottál”

A világ leghíresebb vegán előadása, amit több tízmillió ember látott már rengeteg platformon. Emellett a legtöbb nyelvre lefordított vegán videó is az interneten. Nem véletlen, hiszen több tízezer ember kezdett el érdeklődni a veganizmusról Gary Yourofsky hatására.

Gary ugyan már visszavonult a nyilvánosság elől, mégis az elmúlt évtizedekben állatok ezreit szabadította ki állattartó telepekről vagy vágóhidakról, milliók látták az üzenetét a TV-ben és az interneten egyaránt.

Valamint egy nagyon részletes útmutatókkal rendelkező weboldala is van, az adaptt.org. Mindig is ingyen csinálta, sosem kért pénzt az előadásaiért és nem adott el termékeket.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.