recept, avokadós babos krém

Avokádós-babos krém

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Vegán sushi, mellette evőpálcikák

Vegán sushi – a hagyomány és a kreativitás izgalmas ötvözete

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

Panna cotta kék tányéron, körülötte fügék, fügelevelek

Fügés panna cotta – légiesen elegáns desszert az ősz ízeivel

Ha szereted a guacamolét és a fehérbabpástétomot, akkor ezt az avokádós-babos krémet is imádni fogod. Krémes, tápláló és rendkívül egyszerű elkészíteni.

Ezt az avokádós-babos krémet felhasználhatod a reggeli pirítóshoz, egy gyors szendvics töltelékeként vagy az esti filmhez mártogatósként is.

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 1 közepes avokádó
  • 1 konzerv (240 g) vörösbab vagy fehérbab
  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • ½ lime vagy citrom leve
  • frissen őrölt bors

Tálaláshoz:

  • néhány szelet kovászos vagy rozskenyér
  • egy marék friss koriander (opcionális)

Elkészítés:

  1. A konzerv babot alaposan mosd át egy szűrőben, majd csepegtesd le.
  2. Az avokádót szabadítsd meg a héjától és a magtól, majd tedd egy késes aprítóba vagy a botmixer aljába a többi hozzávalóval együtt.
  3. Mixeld addig, amíg homogén állagú nem lesz.
  4. Ha túl sűrűnek ítéled, adj hozzá pár evőkanál vizet vagy olívaolajat.
  5. Kóstold, és ha még szükséges, sózd, borsozd vagy adj még hozzá egy kis lime levet.
  6. Tálald pirítóson korianderrel és friss zöldségekkel, de mártogatósként is felhasználhatod.

Ez a cikk is érdekelhet:

Wokban szószókkal barnára sült dinnyehéj szezámmaggal, mellette kurkumás rizs, ázsiai hangulatú tányér

Wok’n’rind – avagy így lesz a görögdinnyehéjból tüzes ázsiai street food

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének