Most olvasott cikk
Cselekvésre buzdított Arnold Schwarzenegger az ausztriai klímakonferencián

Cselekvésre buzdított Arnold Schwarzenegger az ausztriai klímakonferencián

Arnold Schwarzenegger áll a pódiumon a bécsi klímakonferencián, beszéd közben

A Schwarzenegger Climate Initiative legnagyobb éves rendezvénye a Bécsben megrendezett Austrian World Summit klímakonferencia. A rendezvényen maga a színész, testépítőbajnok, egykori amerikai kormányzó is felszólalt. Lelkes beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy gyakorlati lépésekre, ténylegesen megvalósított ötletekre van most a legnagyobb szükség.

„A következő felszólalót nem kell bemutatni” – vezette fel a műsorvezető Arnold Schwarzeneggert a 2024-es Austrian World Summit klímakonferencián tartott beszéde előtt. És valóban, kevés olyan ember él ezen a bolygón, akik Schwarzeneggerhez hasonlóan számos karrierben alkottak maradandót, ezáltal pedig megismerte nevüket az egész világ.

A testépítés ikonikus alakja nemcsak a sportban, de a filmvásznon is kivételeset alkotott. Ráadásul sikerült az amerikai politikai ranglétrán is komoly magasságokba másznia Kalifornia állam kormányzójaként. A növényi étkezést is előszeretettel népszerűsítő sztár viszont a bolygó sorsát is szívén viseli.

Az idei Austrian World Summiton a tanácskozásokon és párbeszédeken túlmutató tényleges cselekvés szükségességére hívta fel a figyelmet – írta meg a Deadline. Az esemény fontosságát mutatja, hogy az osztrák szövetségi elnök, Alexander Van der Bellen és az ENSZ főtitkára, António Guterres is részt vett rajta.

Minket a cselekvés érdekel. Nem a beszéd, hanem a tettek fognak megmenteni minket. Mindannyian osztozunk egy tiszta világ víziójában. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy elállítsuk a vérzést, hogy megmentsük a gyermekeinket, a bolygót és a jövőnket

– mondta Arnold Schwarzenegger az eseményen.

Az ausztriai klímakonferencián a filmes szektor is felismerte a szerepét

A 2017-ben alapított, idén nyolcadik alkalommal megrendezett klímacsúcs több szektor szerepét is hangsúlyozta. Ezek közül talán a tévés és filmes szektor volt az, amelyik a leginkább felismerte, milyen fontos eszköz lehet az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Az esemény egyik felszólalója a WWF által támogatott, Kate Winslet színésznő által narrált DreamScapes dokumentumfilmet rendező Klemens Hallmann volt.

Hallmann beszédében hangsúlyozta, hogy a filmkészítés és a média milyen hatékonyan tudja ráirányítani a figyelmet arra a „vészhelyzeti állapotra”, amiben jelenleg vagyunk. Filmjében új megközelítést használ, aminek lényege, hogy a bolygónk csodáira fókuszál. Ezzel Hallmann azt szeretné elérni, hogy mindenkiben tudatosuljon, milyen értékek forognak kockán.

Tudatosan választottunk egy új megközelítést. Az volt a célunk, hogy a bolygó számtalan különböző szépségét bemutassuk. Szerettük volna, ha a nézők felismerik, minek van szüksége a védelmünkre

– mondta a filmrendező.

A klímakonferencia felszólalói rávilágítanak a közismert emberek szerepére a cselekvéssel kapcsolatos figyelemfelhívásban. A rendezvény mottója is ezt az üzenetet közvetíti: „Be Useful: Tools for a healthy Planet” (Légy hasznos: Eszközök az egészséges bolygóhoz).

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.