Most olvasott cikk
Közel 60 órája blokkolják a brit McDonald’s egyetlen hamburgergyárát a vegán aktivisták

Közel 60 órája blokkolják a brit McDonald’s egyetlen hamburgergyárát a vegán aktivisták

McDonald's blokád Egyesült Királyság

Újabb blokádot állítottak fel az állatjogi aktivisták a brit McDonald’s egyik fő beszállítója előtt.

Az Animal Rebellion aktivistái egy hatalmas “Unhappy Meal-dobozzal”, bambusztornyokkal és McMurder feliratú teherautókkal torlaszolták el az OSI Food Solutions Scunthorpe-i telephelyének kapuit.

A csoport követelése, hogy a gyorséttermi vállalat “2025-re álljon át teljesen növényi alapú étlapra”. A Humberside-i rendőrség szerint mintegy 50 tüntető volt jelen a mostani eseményen. A McDonald’s és az OSI Food Solutions egyelőre nem kommentálták az akciót.

A tiltakozók azt állítják, hogy az üzem naponta hárommillió marhahúspogácsát gyárt, és ez az egyetlen McDonald’s hamburgergyár az Egyesült Királyságban, ezért az üzem kijáratának eltorlaszolásával képesek lassítani vagy akadályozni több, mint 1400 étterem ellátását.

“Élelmiszer-rendszereinknek meglehetősen drámai változásra van szükségük, és úgy gondoljuk, hogy a McDonald’s élen járhat ebben”

– kommentálta az eseményt egy tüntető a helyszínen.

Az Animal Rebellion nyilatkozatában azt mondta, hogy addig marad a helyszínen, “amíg szükséges, hogy hatalmas fennakadást okozzon”, de befejezi a blokád-sorozatot, ha a McDonald’s kötelezettséget vállal arra, hogy “egy éven belül legalább 20%-ban növényi alapúvá válik”.

Rose Patterson szóvivő szerint, ha meg akarjuk menteni gyermekeink és unokáink jövőjét, rohamosan meg kell változtatnunk az étrendünket és szemléletmódunkat, amiben a vállalatoknak is partnerekké kell válniuk.

Brit McDonald's blokád
Fotó: jaxiejaxx, Instagram
Fotó: Animal Rebellion, Facebook
Fotó: Animal Rebellion, Facebook

Ezek a demonstrációk rendszerint nagy visszhangot generálnak a brit és nemzetközi sajtóban, és néhány hétig elárasztják az Animal Rebellion közösségi oldalait a dühös húsfogyasztók. Ennek ellenére a szervezet további megmozdulásokat tervez, amíg a vállalat nem tárgyal velük a lehetséges változásról.

Az aktivisták korábbi akciójáról mi is beszámoltunk ebben a cikkben.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.