Most olvasott cikk
Az Altuzarra betiltja az egzotikus állatbőrök felhasználását

Az Altuzarra betiltja az egzotikus állatbőrök felhasználását

Újabb luxus divatmárka tiltotta be az egzotikus állatbőrök felhasználását. A Calvin Klein, a Chanel, a Diane von Furstenberg, a Hugo Boss, a Karl Lagerfeld, a Victoria Beckham és a Vivienne Westwood után, most az Altuzarra hozta meg ezt a fontos döntést.

A cég vezetői azt követően tették meg ezt a lépést, hogy a PETA nemzetközi állatvédő szervezet megismertette őket az egzotikus bőrkereskedelemben tapasztalható állatkínzásokról szóló beszámolóját. Az ázsiai szárny által készített videóban például azt mutatják be, amint az iparág vietnámi dolgozói sűrített levegővel felfújják a kígyókat, halálra fullasztva őket, de a krokodilokat is élve nyúzzák meg. Mindkét esetben, még lélegző és érző állatokról van szó.

De hasonló szörnyűségeket dokumentáltak Ausztráliában, Dél-Afrikában és az Egyesült Államokban is. Texasban például a munkások fémrudakkal hatolnak be az aligátorok agyába és rántják ki azt…

A PETA ennek kapcsán azonban olyan kutatásokat is bemutatott nemrégiben, amelyek egyértelműen feltárják az iparág és a várható további járványok kialakulása között kapcsolatot. Egy júliusban közzétett tanulmány szerint a vadon élő állatokkal folytatott kereskedelem határozottan növeli a zoonózisok (az állatról emberre terjedő betegségek – a szerk.) kialakulásának kockázatát, hiszen az egészségtelen és zsúfolt körülmények tökéletes táptalajul szolgálnak a vírusoknak, mint amilyen a COVID-19 is. Ezek a betegségek pedig többnyire éppen azok, amelyek világméretű járványokat okozhatnak.

Ezek az eredmény azt mutatják, hogy a vadon élő állatok és növények, illegális és legális kereskedelme egyaránt az egyik legfontosabb kockázati tényező a zoonózis és a jelenleg kialakuló fertőző betegségek globális terjedésében

– nyilatkozta dr. Shivaprakash Nagaraju, a jelentés szerzője.

A PETA szimbolikus ajándékkal díjazta az Altuzarra döntését. Egy doboz aligátor formájú vegán csokoládét küldött a divatmárkának.

„Az egzotikus bőrök – mint amilyen a struccbőr vagy a piton – használatának elhagyásával az Altuzarra nemcsak az állatok életét menti meg, de a közegészség védelmében is fontos lépést tett – kommentálta a divatcég lépését a PETA ügyvezető alelnöke, Tracy Reiman. – Szervezetünk üdvözli ezt az együttérző cselekedetet, amely az egész divatipart egy kegyetlenségmentes jövő felé tereli és valamennyi luxusmárka tervezőjét arra kérjük, hogy kövessék ezt a jó példát.”

Az Altuzarra döntése különösen azért fontos, mert termékeit olyan magas rangú személyiségek viselték, mint Meghan Markle, Priyanka Chopra, Emily Blunt és Reese Witherspoon. Azt pedig mindannyian pontosan tudjuk, hogy a sztárok példája mindig ragadós, így ebben az esetben is sokakra hatással lesz az ő „egzotikus állatbőrmentes” választásuk.

Az állatvédő szervezet, amely komoly nyomozó munkát fejt ki a kegyetlenségek feltárása és dokumentálása érdekében, természetesen folytatja harcát, és felszólítja a Louis Vuitton, a Hermés, a Prada és más márkák képviselőit, hogy kövessék a helyes és etikus példákat.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.