Most olvasott cikk
Almás pite parfé (vegán pohárdesszert)

Almás pite parfé (vegán pohárdesszert)

Almás pite parfé

Ez a parfé egy hagyományos desszertet csomagol krémes, kanalazható formába: fahéjas almát, édes kekszet és habos krémet rétegezünk egymásra, és jól lehűtve tálaljuk.

Persze hívhanánk simán almás-fahéjas pohárkrémnek is, de így sokkal elengánsabban hangzik, nem?

Hozzávalók

4 adag pohárkrémhez

  • 12 dkg digestive keksz vagy zabkeksz
  • 3 közepes alma meghámozva, felkockázva
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • pár csipet fahéj
  • 3-4 evőkanál vegán margarin
  • 1 konzerv kókuszkrém
Almás pite parfé vegán pohárdesszert
© Prove.hu

Elkészítés

  1. A kekszet törd össze nyújtófával vagy turmixgépben morzsásra, de maradjanak benne picit nagyobb darabok is. Ennek ¾ részét 1-2 evőkanál olvasztott margarinnal keverd össze (nem kell, hogy masszává álljon össze, maradhat morzsás), a többit tedd félre.
  2. A kockázott almát a barna cukorral, egy evőkanál margarinnal, pár csipet fahéjjal és 1-2 evőkanál vízzel tedd egy kisebb edénybe, és alacsony-közepes lángon addig rotyogtasd, amíg az alma meg nem puhul.
  3. A kókuszkrémnek fölözd le a tetejét (az alján kókuszvíz van), és keverd habosra két evőkanál porcukorral és egy evőkanál puha, de nem folyós állagú margarinnal. Elektromos habverővel lehet a legjobb eredményt elérni, de ha nincs, kitartó munkával a kézi habverő is jó.
  4. Szép, átlátszó formákban, pl. ír kávés poharakban vagy kisebb befőttes üvegekben rétegezd: tegyél a kekszes-margarinos keverékből a formák aljába, nyomodd le egy kanállal, oszd el rajtuk a fahéjas almát, utána a kókuszkrémet, végül a félretett kekszmorzsával hintsd meg a tetejüket. Jól lehűtve tálald.

Variációk: kókuszkrém helyett felverhető növényi habtejszínt is használhatsz, csak arra figyelj vásárláskor, hogy sokszor a növényi alapúnak hirdetett termékekbe is beletesznek pár százalék állati eredetű tejsavót vagy tejszínt. Illetve természetesen bármilyen más gyümölccsel is isteni pohárkrémet készíthetsz, például bogyós gyümölcsökkel, őszibarackkal vagy mangóval.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.