Most olvasott cikk
Almás pite parfé (vegán pohárdesszert)

Almás pite parfé (vegán pohárdesszert)

Almás pite parfé

Ez a parfé egy hagyományos desszertet csomagol krémes, kanalazható formába: fahéjas almát, édes kekszet és habos krémet rétegezünk egymásra, és jól lehűtve tálaljuk.

Persze hívhanánk simán almás-fahéjas pohárkrémnek is, de így sokkal elengánsabban hangzik, nem?

Hozzávalók

4 adag pohárkrémhez

  • 12 dkg digestive keksz vagy zabkeksz
  • 3 közepes alma meghámozva, felkockázva
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • pár csipet fahéj
  • 3-4 evőkanál vegán margarin
  • 1 konzerv kókuszkrém
Almás pite parfé vegán pohárdesszert
© Prove.hu

Elkészítés

  1. A kekszet törd össze nyújtófával vagy turmixgépben morzsásra, de maradjanak benne picit nagyobb darabok is. Ennek ¾ részét 1-2 evőkanál olvasztott margarinnal keverd össze (nem kell, hogy masszává álljon össze, maradhat morzsás), a többit tedd félre.
  2. A kockázott almát a barna cukorral, egy evőkanál margarinnal, pár csipet fahéjjal és 1-2 evőkanál vízzel tedd egy kisebb edénybe, és alacsony-közepes lángon addig rotyogtasd, amíg az alma meg nem puhul.
  3. A kókuszkrémnek fölözd le a tetejét (az alján kókuszvíz van), és keverd habosra két evőkanál porcukorral és egy evőkanál puha, de nem folyós állagú margarinnal. Elektromos habverővel lehet a legjobb eredményt elérni, de ha nincs, kitartó munkával a kézi habverő is jó.
  4. Szép, átlátszó formákban, pl. ír kávés poharakban vagy kisebb befőttes üvegekben rétegezd: tegyél a kekszes-margarinos keverékből a formák aljába, nyomodd le egy kanállal, oszd el rajtuk a fahéjas almát, utána a kókuszkrémet, végül a félretett kekszmorzsával hintsd meg a tetejüket. Jól lehűtve tálald.

Variációk: kókuszkrém helyett felverhető növényi habtejszínt is használhatsz, csak arra figyelj vásárláskor, hogy sokszor a növényi alapúnak hirdetett termékekbe is beletesznek pár százalék állati eredetű tejsavót vagy tejszínt. Illetve természetesen bármilyen más gyümölccsel is isteni pohárkrémet készíthetsz, például bogyós gyümölcsökkel, őszibarackkal vagy mangóval.

Hozzászólások (0)

Mi a véleményed?

Az e-mail címed természetesen nem kerül ki a nyilvánosság elé.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.