Most olvasott cikk
Élve kettévágták és elektromos ösztökékkel ütötték az állatokat egy brit kormány által jóváhagyott vágóhídon

Élve kettévágták és elektromos ösztökékkel ütötték az állatokat egy brit kormány által jóváhagyott vágóhídon

Egy a brit kormány által jóváhagyott vágóhídon folytatott kéthónapos vizsgálat sokkoló állatkínzást tárt fel. A leleplezésről készült videó alább látható. Vigyázat: sokkoló tartalom.

Az Animal Justice Project által készített több, mint 200 órányi felvételen brutális erőszakot és szabálytalanságok sorát tárták fel, annak ellenére, hogy a vágóhíd már évek óta kiváló minőségű értékelést kap a brit hatóságoktól.

A videón jól látszik, ahogy a teheneket elektromos ösztökékkel ütlegelik, a malacokat pedig forró víztartályba engedik, miközben még élnek és tudatuknál vannak. Egy jelenet azt is megmutatja, hogy egy rettegő bikát közel 1 órán át döfködnek a halálsoron, eközben több százszor megütik az üvöltöző, agresszív alkalmazottak.

A felvételt idén januárban és februárban készítették az angliai Chesterben található, családi tulajdonban lévő G & G.B Hewitt Ltd. vállalatnál. A vizsgálat mögött álló szervezet egyébként az Animal Justice Project volt, egy nonprofit szervezet, amely az állatok kizsákmányolásának leleplezésén dolgozik.

A szervezet szerint a vállalatot a Brit Élelmiszerszabvány Ügynökség által kijelölt hivatalos állatorvos vizsgálta és hagyta jóvá. Az ő feladata (lett volna), hogy “biztosítsa az állatjóléti követelmények teljesülését, hogy az állatok megmeneküljenek az elkerülhető fájdalomtól, kíntól és szenvedéstől”

A felvételeken azonban a szakember nincs jelen azokban a helyiségekben, ahol az állatokat levágják, ami azt jelenti, hogy esélye sem volt tudni az olyan gondatlanságokról, mint a rossz bánásmód, kábítóberendezés meghibásodása, a nem megfelelő kábítási időtartam és az eszméletüket még el nem vesztett állatok élve forrázása és megölése.

 

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a kábítóberendezések meghibásodtak, képtelen voltak kábítani az állatokat, ami még több szenvedést és pánikot okozott számukra.

Emellett a vágási folyamat nem érte el a Humane Slaughter Association által ajánlott 15 másodpercet, illetve a sertések kivéreztetésénél ajánlott 20 másodpercet. A nyomozó állatvédők azt állítják, hogy egyetlen munkást sem láttak, aki ellenőrizte volna, hogy eszméleténél van-e az állat a kábítást vagy szúrást követően, ami újabb jogsértést jelent.

Alick Simmons, az Egyesült Királyság kormányának korábbi állategészségügyi főtisztviselője egy nyilatkozatában azt mondta:

“Számos olyan esetet látunk, ahol nyilvánvalóan megsértették a törvényt: az elektromos sokkolók helytelen használata, bottal több alkalommal is megütött szarvasmarhák – az egyik bot látszólag hegyes volt, pedig a törvény tiltja a hegyes botok használatát -, egy szarvánál fogva húzott juh, súlyosan sánta tehenek, és egy járni képtelen sertés, amelyet vágásra ítéltek.”

Az állatvédő aktivisták most arra kérik George Eustice környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékügyi államtitkárt, hogy személyesen felügyelje a vágóhíd ellen indult feljelentést.

(PBN)

2 hozzászólás
  • Az összes szereplőnek, akik így bánnak az állatokkal, ugyan ezt kívánom és az egész családjuknak úgy szintén. Megérdemli az ember hogy kihaljon erről a gyönyörű Földről, mert az embernél borzalmasabb élőlény nincs még egy a Földön.

  • Hajrá Vegán! Ezek mind szadisták! Normális ember ilyet nem tesz!

Mi a véleményed?

Az e-mail címed természetesen nem kerül ki a nyilvánosság elé.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.