Most olvasott cikk
A WeWork leszokott a húsról; nem fizetnek többé húsos termékekért

A WeWork leszokott a húsról; nem fizetnek többé húsos termékekért

A WeWork leszokott a húsról; nem fizetnek többé húsos termékekért

A Bloomberg egy cikke szerint a WeWork – amely egy nyitott irodahelyiségeket kialakító és bérbeadó vállalat, ahol több mint 6000 munkavállaló dolgozik – kijelentette, hogy nem finanszíroz többé olyan étkezéseket, amelyek húst is magukba foglalnak; ebbe beletartozik a vöröshús, a baromfi és a disznóhús is.

A vállalat egyik alapítója, Migual McKelvey megerősítette, hogy az alkalmazottak számára szervezett nyári csapatépítőjén sem fog többé húsos ételeket kínálni a résztvevőknek, főleg környezetvédelmi okokból. McKelves a döntés indoklásában azokra a kutatásokra hivatkozik, amelyek szerint a legtöbb, amit egy egyén tehet a környezet megóvásának érdekben, az húsipari termékek elkerülése.

Ezzel valójában jobban csökkentheti az ember az ökológiai lábnyomát, mintha elektromos autóra váltana, újrahasznosítana vagy kevesebb vizet használna.

Példamutató döntés

A WeWork leszokott a húsról; nem fizetnek többé húsos termékekért

A húsmentes irányvonal az egész cég életét meghatározza; elég csak a vállalati utazások alatti étkezési kiadásokra vagy az önkiszolgáló büfék kínálatára gondolni. A 20 milliárd dollárra becsült cég által képviselt értékek pedig jó példát mutatnak több más vállalat számára is világszerte.

A WeWork nem az egyetlen vállalat, amely tiltólistára helyezte a hús finanszírozását annak érdekében, hogy ne járuljon hozzá ahhoz a környezeti katasztrófához, amelyet a húsipar tevékenysége okoz.

2017-ben Barbara Hendricks, Németország környezetvédelmi minisztere kitiltotta a húsipari termékeket a kormányhivatalokból annak érdekében, hogy felvegye a harcot a klímaváltozással.

A miniszter a következőt nyilatkozta:

„Senkinek nem mondjuk meg, hogy mit egyen. Azonban jó példát szeretnénk mutatni, mivel a húsmentes ételek kevésbé járulnak hozzá a klímaváltozáshoz, mint a hús és a hal fogyasztása.”

A legegyszerűbb mód, hogy megmentsük a Földet

Egy kiszivárgott jelentés szerint az ENSZ arra biztatja az államokat, hogy szorítsák vissza a hús és tejtermékek fogyasztását, hogy ezzel is csökkentsék az ökolábnyomukat.

A jelentés vázlata szerint a globális felmelegedés mértéke meghaladhatja a 1,5 C°-ot is, amely a párizsi klímaegyezményben lefektetett legszigorúbb érték. Azt is megemlíti, hogy amennyiben az országok gyors és hatékony változásokat eszközölnek, megakadályozható a további felmelegedés.

Az állattartás járul hozzá legnagyobb mértékben a klímaváltozáshoz. A Világbank tanulmánya szerint ez az iparág olyan mértékben emészti fel az erőforrásokat, hogy ez tehető felelőssé az ember által okozott amazonasi esőerdők pusztulásának 91 százalékáért.

Az állattenyésztés a világ földjeinek 1/3-át veszi igénybe, több üvegházhatású gázt termel, mint az összes autó, repülő és más tömegközlekedési eszközök együttvéve, továbbá több mint 500 nitrogénnal elárasztott halálzónát hozott létre a világ vizeiben.

Egy nem is olyan régen készült tanulmány szerint, amelyet az Oxford Egyetem kutatói publikáltak, a húsipari termékek mellőzése 73 százalékkal csökkentheti az egyén ökológiai lábnyomát. Sőt! Kutatók azt is megállapították, hogyha mindenki növényi étrenden élne, a világ globális földhasználata 75 százalékkal csökkenne.

Ez a csökkenés akkora területet jelent, mint az USA, Kína, Ausztrália és az egész Európai Unió területe összeadva.

A növényi alapú étkezéssel nem csupán az ökológiai lábnyomodat csökkentheted, de számtalan állatot megkímélhetsz a szenvedéssel teli élettől.

Nem hiszel nekünk? Nézd meg magad:

Változtass az állatokért és a bolygóért, de a pozitív egészségügyi változások is hasznosak lehetnek számodra. Kövesd a Prove.hu-t, hogy tudjunk neked segíteni!

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.