Üzlet

A Volvo egy teljesen vegán autót dob piacra az “előrelátó közönség számára”

A Polestar 2-t a rivális Tesla 3-as modelljéhez hasonlítják.

Volvo Polestar 2 vegán autó

Nemrégiben a Volvo bejelentette, hogy megalkotott egy prémium vegán autót, ami a Polestar 2 nevet kapta, és 2020-tól vásárolható meg.

A Polestar 2 a cég első olyan autója, amely a környezetre sem káros, hisz villamosenergiát használ; emellett a belseje teljesen vegán, a luxusélményt pedig egy panorámás üvegtető biztosítja, és képes öt másodperc alatt nulláról 100 km/h-ra gyorsulni.

Az autót már bemutatták az idei Geneva Auto Show-n , megvásárolni azonban csak jövőre lehet, becslések szerint kb. 55.500 dollárért, azaz kb. 16 millió forintért.

A “jövőre is gondoló közönségnek” készült

Polestar 2 vegán autó

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója elmondta:

„A Polestar 2 az első teljesen elektromos autó, mely egyben az első kötetmodell is. Az összes alkatrészt szenvedéllyel és odaadással tervezték meg, és készítették el.

Elektromos teljesítménymárkaként és a teljesen elektromos autók gyártásával a Polestar elkötelezett a világ levegőminőségi kihívásainak kezelése iránt.”

Maximilian Missoni, a Polestar vezető tervezője azt nyilatkozta:

„Úgy döntöttünk, hogy valami másat hozunk a szegmensbe. A Polestar 1-hez tervezett avantgárd designunk egy kicsit merészebb, mint a korábbiak.

Egy szabványos, vegán-kompatibilis belső teret is terveztünk progresszív textíliákkal, amelyek – reményeink szerint – vonzóak lesznek a jövőre is gondoló közönségnek.”

Klau

Klau

Publicista
21, vegan ELTE TTK

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.