A Top Gear műsorvezetője David Attenborough munkásságát támadta

Jeremy Clarkson televíziós műsorvezető David Attenborough munkásságával kapcsolatban osztotta meg nem túl hízelgő nézeteit.

Jeremy Clarkson neve talán nem cseng túl ismerősen a magyar olvasók fülének, de a Top Gear autós magazin valamelyik epizódjával talán már többen találkoztak. Clarkson ennek a sikeres és szórakoztató televíziós sorozatnak az egyik házigazdája. A brit tévés jó humorral adja elő magát és a négykerekű járgányokkal kapcsolatos tudása is tiszteletre méltó, de nyilvánosan felvállalt nézetei számos igen fontos, a világunkat érintő kérdés kapcsán már kevésbé szívderítőek. A műsorvezető legújabb célpontja a 96 éves David Attenborough, a világ egyik legnevesebb természettudósa, az ismeretterjesztő dokumentumfilmezés kiemelkedő alakja.

Clarkson a The Sun online hasábjain száll bele az idős tudósba és hosszasan sopánkodik azon, hogy az egykor nagyszerű ismeretterjesztő műsorokat készítő filmes manapság már csak „vegán kommunisták” által írott szövegeket olvas fel narrációként, és a klímaváltozáson kívül nem is érdekli semmi más. David Attenborough az utóbbi időben egyre inkább támogatja a növényi étrendre való áttérés ügyét is.

A minőségi romlásra Clarkson a Frozen Planet dokumentumfilm második részét hozza példaként, amelyből állítása szerint semmit nem tanult. Cinikusan megjegyzi, hogy csak annyit sikerült leszűrnie, hogy a filmben látható szomorú képsorokért az emberi tevékenység, a kapitalizmus, meg Donald Trump felelős.

„Elhatároztam, hogy kiszúrok velük. Mindig, amikor megemlítették a globális felmelegedést, feltekertem egy kicsit a fűtést. De ez sajnos nagyon drága mulatság manapság. Szóval inkább ivójátékká alakítottam. Ha meghallom, hogy klímaváltozás vagy David Attenborough, csak iszom egy sört. Csak így lehet ezt a sok hülyeséget tolerálni” – fejtette ki véleményét Clarkson.

Nem kedveli a zöld aktivistákat, sem a vegánokat

A műsorvezetőtől egyáltalán nem idegenek az ilyen jellegű megnyilvánulások. Számos alkalommal kifejtette már nézeteit a környezetvédelmi témákkal kapcsolatban és nem csak David Attenborough az egyetlen köztiszteletnek örvendő személy, akivel kapcsolatban megnyilvánult.

A Greenpeace aktivistáit „öko-hibbantaknak” bélyegezte, mert nem hisz abban a tudományos konszenzusban, hogy az emberi tevékenység hozzájárul a globális felmelegedéshez. Sőt, abban sem biztos, hogy a felmelegedés rossz következményekkel fog járni. Greta Thunberget pedig egy elkényeztetett vakarcsnak hívta, ami miatt saját lánya is elhatárolódott édesapja goromba megjegyzéseitől.

Clarkson az utóbbi időben farmerkedik a régóta tulajdonában lévő Diddly Squat farmon. Amikor arról kérdezték, zavarják-e a vegánok által hangoztatott kritikák, csak annyit mondott: „Minden társadalomban vannak elmebajosok. Nem különösebben izgat.”

Az említett farmon egy éttermet és kávézót is üzemeltet, ezt viszont most úgy néz ki, be kell zárnia. Az oxfordshire-i tanács ugyanis tájidegennek nyilvánította a szabálytalanul üzemelő vendéglátóipari egységet, amelynek az építési kérelmét előzetesen többször el is utasították.

„Az engedélyt visszadobták, de akkor is meg fogunk nyitni. A Diddly Squat-nál az utóbbi három hónapban mindenki kiművelte magát az építési szabályzatokból és találtunk egy remek kiskaput is a kijátszására” – dicsekedett Clarkson a The Guardian-nak.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.