Most olvasott cikk
A Stranger Things vegán sztárja is a növényi étkezésre buzdít

A Stranger Things vegán sztárja is a növényi étkezésre buzdít

vegán sztár

Sadie Sink, a Stranger Things vegán sztárja is tudja, hogy sokak számára első ránézésre ijesztő lehet a növényi életmódra váltás, de ennek ellenére arra biztat mindenkit, hogy adjanak egy esélyt ennek a lehetőségnek.

Azt egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi fog történni a Sadie Sink által játszott Max Mayfield-del a népszerű Netflix sorozat, a Stranger Things ötödik, egyben befejező évadjában. A karakter történetének alakulása számos kérdőjelet hagyott a rajongókban, és az interneten sorra érik egymást a vadabbnál vadabb elméletek, találgatások.

Azt viszont már nem kell találgatnunk, hogy a tini kora óta vegán színésznőnek mi lesz a következő projektje a való életben, ugyanis a múlt hónapban debütált Stella McCartney téli kollekciójának reklámarcaként.

Stella neve ismerősen csenghet a Prove olvasóinak, nem olyan régen ugyanis beszámoltunk róla, hogy a divattervező STELLA néven saját kozmetikumokat dobott a piacra. A termékek nemcsak vegánok, de újratölthetők is, valamint fenntartható módon készülnek. A kozmetikumok kétéves tervezőmunka eredményei és jól illeszkednek az állatkísérletektől és állati hozzávalóktól mentes szépségápolási termékek egyre népszerűbb trendjébe.

Tizennégy éves koromban váltottam növényi étrendre. Számos nagyszerű vegán személy volt rám hatással és ez arra ösztönzött, hogy jómagam is kipróbáljam. Úgy gondolom, mindenkinek meg kéne próbálnia ezt a lehetőséget. Eléggé ijesztő lehet első ránézésre, de csak haladj apránként, napról napra. Minden apró döntés nagy hatással bír

mesélte Sadie a Glamournak.

Volt kitől jó példát venni

A fiatal színésznő növényi étrendre való áttérésében nagy szerepe volt Woody Harrelsonnak, aki hosszú ideje vegán életmódot folytat.

„Szerintem rengeteg közös vonásunk van Sadie-vel, úgy mint a természet és a Föld állatainak szeretete, de osztozunk életvitelünk etikai vonatkozásaiban is. Nagyon inspirált Sadie fiatalos jelleme, és ennek ellenére a színészetben mutatott érett hozzáállása. Még csak a karrierje elején jár, annyi mindent tud még adni. Remek humorérzéke van és rettenthetetlen” – áradozott Stella McCartney téli kollekciójának nagykövetéről.

A divattervező azt is elmondta, hogy a közös etikai pillérek mellett azért is nagyon kedveli Sadie-t, mert egyrészt fiatalabb önmagára, valamint legfiatalabb gyermekére, Reiley-ra is emlékezteti, emellett pedig mindig is vonzották a vörös hajú emberek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

McCartney téli kollekciója organikus pamutot, gombából készült bőrt, erdőbarát viszkózt, valamint regeneratív gyapjút használ. A gyapjú miatt – még akkor is, ha a cég a lehető legfenntarthatóbb módon szerzi azt be – a termékek nem tekinthetők vegánnak, de az elvitathatatlan, hogy a Stella McCartney brandtől sok más divatház vehetne példát.

Akit részletesebben érdekelnek a divattervező által alkalmazott fenntarthatósági praktikák, az minden apró részletről értesülhet a weboldal nagyon átfogó fenntarthatósági menüpontja alatt, ahol egy idővonalat is talál, amiből kiderül például az, hogy 2008-ban kezdtek organikus pamutot használni, 2013-ban befejezték az angóragyapjú alkalmazását, vagy hogy 2016-ban sikerült összehozniuk a 100%-ban fenntartható viszkózt.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.