Most olvasott cikk
A rendőrség nem kegyelmezett az állatkísérletek elől megmentett kutyáknak

A rendőrség nem kegyelmezett az állatkísérletek elől megmentett kutyáknak

állatkísárletek

Két kutya, Love és Libby az aktivisták akcióját követően a rendőrökhöz került, akik a lakosság kérését figyelmen kívül hagyva visszajuttatták őket az állatkísérleteket végző telepre, megpecsételve ezzel sorsukat.

December 20-án az Animal Rebellion 12 aktivistája betört az MBR Acres kutyaszaporító telepre, ahol kifejezetten állatkísérletekhez tenyésztenek beagle fajtájú kutyákat.

Az itt raboskodó állatok sorsa életük első pillanatától kezdve merő szenvedés. Sokuk akkor lát először napfényt, amikor az őket megvásárló cég elszállítja őket, hogy utána teljesen felesleges, érdemi információval aligha szolgáló teszteknek vesse alá az állatokat. Akik a kísérletekbe nem pusztulnak bele, azokat leölik, hogy a boncolást követően tanulmányozhassák az állatokon keletkezett elváltozásokat.

Az Animal Rebellion állatvédő szervezet aktivistái 18 kutyát menekítettek ki erről a borzalmas helyről, de az akció folyamán két állat, Libby és Love a rendőrökhöz került.

Sokáig nem lehetett tudni, hogy mi lesz a két kutya sorsa. A szervezet és a civilek is azért kampányoltak, hogy a rendőrök hallgassanak a lelkiismeretükre és a szaporítótelep helyett egy menhelyre vigyék a kutyusokat. A cikk írása közben a petíciót már majdnem 35.000-en írták alá.

Sajnos nem sikerült a hatóságokat jobb belátásra bírni, a rendőrség visszaszolgáltatta az állatokat az MBR Acres telepnek.

„Tudomásul vesszük, hogy komoly érzelmeket váltott ki az ügy számos emberből, ennek ellenére semmilyen jogi alapja nem volt annak, hogy megtarthassuk az állatokat, muszáj volt visszaszolgáltatnunk őket” – közölte a cambridgeshire-i rendőrség egy Facebook-bejegyzésben.

A bejelentést érthető módon ellepték a negatív kommentek, jelenleg ezernél is többen reagáltak a posztra. A rendőrség azt írta, fenntartják a kommentelés letiltásának jogát, egyelőre viszont engedélyezik azt, de a túlzottan sértő vagy mocskolódó beírásokat moderálni fogják.

Bejegyzésükben azzal magyarázták döntésüket, hogy az MBR Acres telephely megfelel minden jelenleg érvényben lévő szabályozásnak és előírásnak, vagyis részben a kutyák jóléte volt az, ami motiválta döntésüket.

Az Animal Rebellion videóban reagált a lesújtó hírekre. Felháborodásuknak adtak hangot, valamint kiemelték, hogy bizonyítékokat szolgáltattak a rendőrségnek arra vonatkozóan, hogy nincsen az állatoknak megfelelő fekvőhelye, a kutyák a saját piszkukban kénytelenek létezni, és nincs számukra semmilyen játék, amivel elfoglalhatnák magukat.

A kutyákat most vagy elaltatják, vagy arra kényszerülnek, hogy a többiekhez hasonlóan ezen a nyomorúságos telepen sínylődjenek, amíg egy cég meg nem vásárolja őket, hogy kísérletezzen rajtuk, míg végül elpusztulnak.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.