Most olvasott cikk
A McDonald’s egykori vezérigazgatója is beszállt a vegán gyorsétterem-bizniszbe

A McDonald’s egykori vezérigazgatója is beszállt a vegán gyorsétterem-bizniszbe

McDonald's hazai bevezetések

Steve Eastbrook, a McDonald’s egykori vezérigazgatója a növényi húsra épülő Project Pollo csapatát erősíti a továbbiakban. Közvetlenül a cég CEO-jának tanácsadójaként segédkezik majd a vegán gyorsétterem terjeszkedésében és felvirágoztatásában.

A viszonylag új, mindössze két éve alapított Project Pollo vegán gyorsétterem már 15 helyen van jelen Texas államban, és 5 másik állam területén is találhatók éttermeik, amely az alapító és tulajdonos, Lucas Bradbury elszántságát és remek stratégiai érzékét bizonyítja.

Terveik szerint 2025-re már legalább 100 Project Pollo étteremben falatozhatnak a növényi csirkehúst előnyben részesítő vendégek. Ennek a tervnek a megvalósításában pedig egy olyan tapasztalt üzleti szereplő fog nekik segítséget nyújtani, mint Steve Eastbrook, aki 2019-ig a McDonald’s vezérigazgatójaként kereste a kenyerét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Project Pollo (@project_pollo) által megosztott bejegyzés

Habár a világhírű étteremlánc egyáltalán nem a növényi fogásairól híres, az vitathatatlan, hogy Eastbrook gyorséttermi múltja aranyat ér Bradbury számára, ráadásul kifejezetten a terjeszkedést illetően is páratlan tapasztalatokat szerzett, amikor 2011-ben felügyelte a PizzaExpress nevű pizzéria növekedését 400 éttermi lokációról 600-ra.

Az a célunk, hogy vezető szerepet töltsünk be a növényi alapú éttermek piacán, kifejezetten a gyorséttermek között. Mr. Eastbrook ehhez nyújt segítséget nekünk

– mondta Bradbury, a Project Pollo vezetője egy nyilatkozatában.

Eastbrook 2015-ben került a McDonald’s élére Don Thompson leváltását követően, és sikerült az akkor már évek óta csökkenő bevételeket újra megnövelnie. Az ő nevéhez fűződik az önkiszolgáló kioszkok bevezetése, amikkel számos üzletben találkozhatnak már a vendégek.

„A növényi alapú húsfogyasztásnak komoly jövője van. Az, hogy az ipar egyik meghatározó szereplőjével dolgozhatok, lehetőséget teremt arra, hogy a globális tapasztalataimat valós idejű megoldásokká alakíthassuk a brand számára” – mondja Eastbrook.

Egyre több vegán gyorsétterem fog feltűnni

A környezettudatos és etikus táplálkozás térhódítását mi sem mutatja jobban, minthogy az új piaci szereplők mellett a legnagyobb nevek is sorra rukkolnak elő vegán termékekkel, vagy nyitnak teljesen vegán éttermeket.

A nyár folyamán a Burger King egy teljesen vegán étteremet nyitott Bécsben, a KFC pedig több ezer étteremben vezetett be vegán csirkeszárnyakat a növekvő fogyasztói nyomásra reagálva.

(VegNews)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.