Steve Eastbrook, a McDonald’s egykori vezérigazgatója a növényi húsra épülő Project Pollo csapatát erősíti a továbbiakban. Közvetlenül a cég CEO-jának tanácsadójaként segédkezik majd a vegán gyorsétterem terjeszkedésében és felvirágoztatásában.
A viszonylag új, mindössze két éve alapított Project Pollo vegán gyorsétterem már 15 helyen van jelen Texas államban, és 5 másik állam területén is találhatók éttermeik, amely az alapító és tulajdonos, Lucas Bradbury elszántságát és remek stratégiai érzékét bizonyítja.
Terveik szerint 2025-re már legalább 100 Project Pollo étteremben falatozhatnak a növényi csirkehúst előnyben részesítő vendégek. Ennek a tervnek a megvalósításában pedig egy olyan tapasztalt üzleti szereplő fog nekik segítséget nyújtani, mint Steve Eastbrook, aki 2019-ig a McDonald’s vezérigazgatójaként kereste a kenyerét.
Habár a világhírű étteremlánc egyáltalán nem a növényi fogásairól híres, az vitathatatlan, hogy Eastbrook gyorséttermi múltja aranyat ér Bradbury számára, ráadásul kifejezetten a terjeszkedést illetően is páratlan tapasztalatokat szerzett, amikor 2011-ben felügyelte a PizzaExpress nevű pizzéria növekedését 400 éttermi lokációról 600-ra.
Az a célunk, hogy vezető szerepet töltsünk be a növényi alapú éttermek piacán, kifejezetten a gyorséttermek között. Mr. Eastbrook ehhez nyújt segítséget nekünk
– mondta Bradbury, a Project Pollo vezetője egy nyilatkozatában.
Eastbrook 2015-ben került a McDonald’s élére Don Thompson leváltását követően, és sikerült az akkor már évek óta csökkenő bevételeket újra megnövelnie. Az ő nevéhez fűződik az önkiszolgáló kioszkok bevezetése, amikkel számos üzletben találkozhatnak már a vendégek.
„A növényi alapú húsfogyasztásnak komoly jövője van. Az, hogy az ipar egyik meghatározó szereplőjével dolgozhatok, lehetőséget teremt arra, hogy a globális tapasztalataimat valós idejű megoldásokká alakíthassuk a brand számára” – mondja Eastbrook.
Egyre több vegán gyorsétterem fog feltűnni
A környezettudatos és etikus táplálkozás térhódítását mi sem mutatja jobban, minthogy az új piaci szereplők mellett a legnagyobb nevek is sorra rukkolnak elő vegán termékekkel, vagy nyitnak teljesen vegán éttermeket.
A nyár folyamán a Burger King egy teljesen vegán étteremet nyitott Bécsben, a KFC pedig több ezer étteremben vezetett be vegán csirkeszárnyakat a növekvő fogyasztói nyomásra reagálva.
(VegNews)
Amatőr tájképfotós, öko-podcaster és állatjogi aktivista, aki lelkesen érdeklődik a fenntarthatóság és a természetvédelem iránt. Több civil egyesület alapítótagjaként rendszeresen részt vesz környezeti neveléssel, fenntarthatósággal és ismeretterjesztéssel kapcsolatos projektek szervezésében és lebonyolításában. Szabadidejét leginkább olvasásra, túrázásra, önképzésre és angol nyelvű vegán videók feliratozására fordítja.