Állatok

A kutyák nem is olyan okosak, mint gondoltuk. De miért nem számít ez?

Az igazán fontos dolgokban valójában mind egyezünk.

A kutyák nem is olyan okosak, mint gondoltuk. De miért nem számít ez?

A University of Exeter által készített, Phys.org-on publikált tanulmányból kiderül, hogy a kutyák nem is annyira intelligens állatok, mint eddig gondoltuk.

A kutatók összehasonlították a kutyát és más, a vadonban vadászni kényszerülő állatokat, mint a medvék, farkasok vagy a hiénák. Arra jutottak, hogy a kutya kognitív képességei minden fajnál jóval alacsonyabbak voltak.

Röviden: a kutatók szerint a kutya nem annyira intelligens, mint azt elvárjuk tőle.

Így felmerül a kérdés, mi lesz most a kutyákkal? Ha van melletted egy blöki, mostantól másként nézel rá? Kidobod? Megutáltad, mert nem fog soha fizikussá válni?

Nem ismerlek, de az a tippem, hogy semmi sem változott. Ugyanúgy szereted, mert rengeteg örömöt és szeretetet kapsz tőle. Vicces, ártatlan és boldogságot érdemel.

Szerintem egyértelmű, hogy:

Nem az állat intelligenciája dönti el, hogy boldog és szabad életet élhet-e vagy sem.

Mégis, ma állatok milliárdjait degreadáljuk butának és haszontalannak, ami “csak arra való, hogy minket szolgáljon.”Akkor most mégis számít, hogy melyik állatfaj mennyire okos? Ezt nem értem, itt valami ellentmondás történik…

Ha csak az ételeinkért megölt állatok milliárdjait nézzük, akkor kiderül, hogy:

  • A tehenek memóriája kiváló és nagyon sokat tanulnak az életük során. Amikor a tejiparban elveszik tőlük az újszülött kicsinyeiket, napokig hangosan sírnak utánuk. Remek anyák, nagyszívű kutyák, érzelmes élőlények
  • A malacokat a harmadik-negyedik legintelligensebb állatnak tartják a világon – intelligensebbek, mint a kutyák, de számít ez? -, tanulmányok szerint egy 3 éves gyermek szintjén állnak, valamint szeretnek mozogni, sárban hűteni magukat, békésen pihenni és sikeresebben játszanak bizonyos játékokat, mint a csimpánzok
  • A csirkék nemzedékről nemzedékre átadják a tudást, több mint 100 egyedi arcot képesek felismerni és megkülönböztetni. Továbbá képesek dorombolni, akárcsak a macskák, jövőbeli döntéseiket múltbeli tapasztalatok alapján hozzák meg és fejlett hierarchiában élnek egymás közt, mint mi
  • A halak igazi Rómeók, akik megajándékozzák a szeretteiket csodálatos és szinte hihetetlen víz alatti alkotásokkal, a kutatások szerint egyértelműen érző lények és felismerik egymást, ha korábban már eltöltöttek együtt egy kis időt.

A kérdés az, hogy te hol húzod meg a határt? Ki élhet, és mennyire kell intelligensnek lennie, hogy életben maradhasson? Kérlek gondold meg jól!

Ha nem bántanád a kutyád, ne bánts más állatokat sem: legyél vegán!

A Prove.hu segít, hogy elsajátítsd ezt a filozófiát. Olvass tovább!

Raul

Raul

Alapító
Hiszem, hogy Magyarországot néhány éven belül a világ egyik legtudatosabb, legnyitottabb országává tudjuk tenni, ahol könnyű a környezet megóvása, hősies az állatok megmentése, fontos az egészségünk fenntartása, nyitott a társadalmunk és mindennapos az összefogás.

Írd le a véleményed!