Most olvasott cikk
A húsevők 50%-a inkább vegetáriánus lenne, minthogy állatokat öljön [tanulmány]

A húsevők 50%-a inkább vegetáriánus lenne, minthogy állatokat öljön [tanulmány]

A megkérdezett 2500 amerikai húsevő közel fele azt állítja, hogy ha neki kellene megölnie az állatot étkezés céljából, akkor inkább vegetáriánus vagy vegán lenne – derül ki a Cherry Digital, nemzetközi PR ügynökség legújabb felmérésből.

A lakosság 49,3 százaléka nem enne húst, ha nem mások végeznék el helyettük az állatok leölését.

Az infografika szerint Rhode Island irtózik leginkább a gondolattól, ahol a lakosság 70 százaléka lemondana a húsról, ha saját kezükkel kell megölniük egy állatot. A legtöbben Utah és Louisiana államban vállalták az áldozatot, ám ott is a lakosok 16 százaléka inkább vegetáriánus lenne, minthogy öljön a húsért.

Vegán lesz Amerika?

Összességében viszont az Egyesült Államok egyre kevésbé rajong a húsért. Számos gyorséttermi lánc és áruház erősen fejleszti és bővíti a vegán ételkínálatot (is), mert évről-évre megállíthatatlanul nő a kereslet az olyan ételekre és termékekre, amihez nem öltek vagy használtak állatokat.

A felmérésből továbbá kiderül, hogy a megkérdezettek átlagosan 2.1 napot bírnának ki hús fogyasztása nélkül, de 40%-uk “elgondolkodik a flexitáriánus étrenden”. A flexitáriánus étrenden élők részben elhagyják a húst, azonban halat és más állati eredetű ételeket – tejtermékek, zselatin, tojás és méz – továbbra is fogyasztanak.

Nagy eltérés van a nemek közötti válaszban. Egyértelműen látszik, hogy a nők sokkal inkább lemondanának a húsevésről, ha emiatt ölniük kellene.

Ez számokban úgy néz ki, hogy a férfiak 68 százaléka megtenné, míg a nőknél ez az arány csak 34,7%. Ez egyébként nagyon hasonló a korábbi vegetáriánus statisztikához; a PR cég szerint a vegetáriánusok 59 százaléka nő, 41 százaléka férfi.

A nők empatikusabbak

A felmérések alapján ma sokkal több nő választja a kegyetlenség mentes étrendet vagy életmódot, mint a férfiak. Ez abból eredhet, hogy ma a férfiak nagy részének az EQ-ja (érzelmi intelligenciája) alacsonyabb, mint a nőké, ugyanis ezt várja el (és várta el mindig is) tőlük a társadalom, emiatt meg kell felelniük egy hamis, mindenki számára mérgező maszkulin elvárásnak.

Egy brit tanulmány szerint, amelyet a Southampton Egyetemen készítettek, a férfiak közül sokan nyitottak lennének a növényi étrendre, de félnek a társadalmi megszégyenítéstől.

Úgy látjuk, hogy sok férfi hajlandó lenne kevesebb húst enni, de “társadalmi engedélyre” van szükségük ehhez.

– mondta Emma Roe, az egyetem kutatója.

A férfiaknál a több éves kutatás során társadalmi elszigeteltséget és csökkenő férfi barátokat figyeltünk meg, amint elhagyták az állati eredetű fehérjék fogyasztását.

Reméljük, hogy a jövőben menővé és férfiassá válik az ártatlan állatok milliárdjainak megóvása. A prove.hu ezen dolgozik.

forrás: livekindly.co

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.