Most olvasott cikk
A csodálatos törpemalac, aki körbeutazza a világot

A csodálatos törpemalac, aki körbeutazza a világot

Ha úgy gondolod, hogy kizárólag kutyával, vagy macskával lehet felfedezni a világot, tévedtél: ismerd meg Christophert, az utazó malacot!

A malacok hihetetlenül intelligensek és érzelmes állatok. Tanulmányok kimutatták, hogy képesek empátiát érezni, intelligensebbek a kutyáknál és elég aktív állatok, ha adnak nekik lehetőséget erre.

Christopher csak megerősíti mindezeket: a mentett malacka körbeutazza a világot, hírességekkel találkozik és finomakat eszik. Nyugi, nem vagy egyedül, mi is irigykedünk!

A csodálatos törpemalac, aki körbeutazza a világot
christopher_the_pig / Instagram

Az édes malac meghódította már az Egyesült Királyság, Franciaország, az Egyesült Államok és Japán szívét is.

És az utazás sosem áll meg, a világon még sok helyre kell becsempészni a tényt, hogy a malacok nagyon kedves állatok, nem érdemelnek rossz bánásmódot és halált.

A csodálatos törpemalac, aki körbeutazza a világot
christopher_the_pig / Instagram
Törpemalac
christopher_the_pig / Instagram
Christopher a törpemalac
christopher_the_pig / Instagram
Törpemalac meglátogatta a Graffity Alley-t
christopher_the_pig / Instagram
Christopher a törpemalac szülinap
christopher_the_pig / Instagram
Törpemalac Kanadában
christopher_the_pig / Instagram
A csodálatos törpemalac, aki körbeutazza a világot
Christopher, az utazó malac és Tony Hawk, a világhírű gördeszkás – christopher_the_pig / Instagram

https://www.instagram.com/p/BnJ_DQchF00/?taken-by=christopher_the_pig

My Best Friend Hank törpemalac
mybestfriendhank / Instagram

A “törpemalac” mítosz

Ahogy egyre több ember látja meg az édes kismalacokban a háziállatot (ami nem rossz dolog) úgy egyre több a félreértés a témában. Mint ahogy a kiskutya sem marad kiskutya, úgy a törpemalacok sem maradnak törpék.

Természetesen ha valaki nem tárgyként tekint rájuk, és megfelelő étrendet állít ellő a szeretett állata számára, nem lesz a malackánkból egy vadállat, de apró sem marad. Vannak egyébként a világon kicsi malacok, akik minimálisan kisebbek maradnak az átlagnál, de ezek nagyon ritkák. Fontos, hogy tudatában legyünk annak, kit és hogyan akarunk befogadni magunk mellé.

Ha pedig itt tartunk, barátként tartani egy malacot csodás dolog, de vásárolni továbbra sem érdemes (ahogy más állatszaporítótól sem). Mindig fogadjunk örökbe vagy mentsünk meg, ezzel elkerülve a profitéhes, állatok igényeit semmibe néző iparágak érdekeit.

A törpemalacok esetében nem ritka, hogy két kiskorban lévő törpemalacot pároztatnak, hogy még kisebb utód jöjjön létre. Ez kegyetlen és undorító, ráadásul csak genetikai következményei lesznek, a malac ugyanúgy meg fog nőni.

Egy egészséges, felnőtt törpemalac átlagosan 136 kg-ot nyom. A szaporítók azt hazudják, hogy egy törpemalac kb 5 kg, és örökre annyi is marad. Ez soha nem volt igaz.

A legtöbb ember meglepődik, amikor 3-4 hónap múlva hirtelen egyre nagyobbá és nehezebbé válik az addig apró malac, és a legtöbben emiatt máris kidobják őket.

Képben kell lenni, hogy ők is élőlények, biológiailag szinte lehetetlen örökre kicsinek lenni, valamint nekik is vannak igényeik: étel, folyadék, törődés, nagy hely, higiénia és mozgás (nagyon sok mozgás!).

Mivel elég aktív állatok, egyáltalán nem ajánlott kizárólag házban tartani, nagy szükség van kertre vagy szabad területre, ahol sétálhat és futkározhat, esetleg dagonyázhat a sárban, ha hűsölni támad kedve a nyári melegben, ami természetes hűsítő folyamat náluk, ugyanis ők nem izzadnak.

A tévhitekkel ellentétben nem koszosak és büdösek, csak ha valaki tárgyként tekint rájuk, és nem biztosítja a kellő feltételeket. A malacok valójában adnak a környezetükre.

Ha nem kapnak elég helyet, frusztrálttá válnak, szomorúak lesznek és nagyon zavarja őket, ha a természetes folyamataikat nem tudják más, erre a célra kinézett helyen elvégezni. Ezért sem ajánlott kizárólag házban tartani.

Christopher nem csak egy édes malac, hanem egy lecke is az embereknek: a malacok csodálatosak, és sokuk szeretne békében élni az emberekkel. De csak akkor fogadjunk örökbe vagy mentsünk meg állatokat, ha tudjuk is biztosítani számukra a megfelelő ellátást.

Ha többet szeretnél megtudni a malac kevésbé ismert tulajdonásairól, kattints ide!


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.