A 10 éves mentett malac parancsra ül, akárcsak egy kutya

Buzz a malac aki olyan mint egy kutya

Buzzt – miután kórosan alultápláltan, sebekkel és egy nagy, kezeletlen vágással a hátán megtalálták – megmentették előző gazdájától. A 10 éves csüngőhasú disznóról egyértelműen nem gondoskodott senki, így a menhely dolgozói azonnal hozzáláttak megmentéséhez.

Serena Garner, az RSPCA állatápolási asszisztense szerint:

Buzz egy nagyon kedves kisfiú; aki ma látja, meg sem mondaná róla, milyen körülmények között élt korábban. Most, hogy rendszeresen étkezik és rengeteg figyelmet kap, nagyon boldog.

Júliusban mentették meg, és azóta rengeteg dolog történt vele. Mára egy édes, játékos malac lett belőle, ráadásul rengeteg helyzetben hasonlóan viselkedik, mint egy kutya.

Buzz malac

A legszebb élet

Buzz imádja körbefutni a kertet a menhelyi dolgozókkal, rengeteg ölelést és vakargatást kap, és a különleges képességét mutogatja; mikor is úgy ül, mint egy kutya.

Imádja, ha a füle mögött vakargatják. Valójában ő egy showman, aki addig ül a parancsszóra, míg jutalmat nem kap.

– mondja Garner.

Buzz abszolút engedelmes, amikor valaki parancsot ad neki – valószínűleg azért, mert tudja, ha megteszi, valami finomat fog kapni. Az előző otthonában sosem volt elég élelme, ezért most minden lehetséges alkalmat kihasznál, amikor nassolnivalóhoz juthat.

Ráadásul megismerte új kedvenc ételét; a tököt.

Mint egy kutya…

Buzz személyisége sokkal inkább hasonlít egy kutyáéhoz, mint egy hatalmas sertéshez. Nem sokáig kellett várni, míg megtalálta új, szerető otthonát, ahol rengeteg törődést kaphat olyan emberektől, akik tudják, hogyan kell gondoskodni róla, és akik rájönnek, mennyire különleges malac is ő.

Buzz egy szelíd fiú, akinek egy kényelmes otthonra és egy jól tájékozott családra van szüksége, ahol élete hátralevő részében szeretik és megbecsülik.

– nyilatkozta Garner.

Buzz olyan mint egy kutyus

Nem meglepő, hiszen régóta tudjuk, hogy a malac a 4. legintelligensebb állat a világon. Nagyon kedvesek, érzelmesek, játékosak, ha nem tárgyként tekint rájuk az ember.

Valójában amikor “lusta disznónak” nevezünk valakit, nagyot tévedünk: nagyon aktívak. Ezért a disznó szónak sokkal inkább bóknak kellene lennie!


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.