Az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke a növényi étrendnek köszönheti az életét

Az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke a növényi étrendnek köszönheti az életét

A kommunikációért felelős elnök nemrég elismerően nyilatkozott a növényi étrendről, mivel az megmentette az életét.

Teri Arnold, aki már 17 éve növényi étrendet követ, 2014-ben szívrohamot kapott, amelynek oka a szívkoszorúér görcse volt, azaz az izmok hirtelen szűkülése a szív artériáiban.

A norfolki helyi tévének adott interjúban úgy fogalmazott, hogy az ő esetében a szívinfarktus nem volt megelőzhető, ám a növényi étrend megakadályozta az artériák eltömődését és abban is segített, hogy elkerülje a helyzet rosszabbra fordulását.

„A szívinfarktusok 80%-a megelőzhető, azonban az én esetem a maradék 20%-hoz tartozott. Felkészítettem magam arra, hogy egy szívbarát életet éljek, így túléltem a szívinfarktust.”

– nyilatkozta Arnold.

„És ez az, amit javaslunk az embereknek is.”

– tette hozzá.

Az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke a növényi étrendnek köszönheti az életét

Növényi étrenddel a szívbetegség ellen

Az adásban megvitatták továbbá az Amerikai Szívbetegek Szövetségének kutatását, amelyben azt találták, hogy azok az emberek, akik többségben növényi étrendet követnek, 42%-kal csökkentették a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

„A növényi alapú étrend segít csökkenteni a koleszterinszintedet, illetve a magas vérnyomást, amelyek a szívinfarktus és a stroke legfőbb kockázati faktora.”

– állította Arnold, az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke.

„A szívproblémák elkerülése érdekében tisztán kell tartanod az artériáidat. Azonban mikor koleszterinben gazdag, állati eredetű termékeket fogyasztasz, akkor ennek hatására eltömődnek az artériák és veszítenek a rugalmasságukból.”

„Ezek az eltömődések okoznak szívinfarktust és stroke-ot.”

 


 

Ez a cikk is érdekelhet:

Három női futó együtt, kéz a kézben ér be a Maratonman céljába

Inspiráló üzenettel teljesítette a balatoni triatlonversenyt a vegán női váltó

Egy vegán női trió is részt vett – The Green

Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Édesburgonyás pásztorpite fekete tepsiben

Édesburgonyás pásztorpite – tápláló és szaftos fogás kevesebb mint egy óra alatt

Piperade, baszk zöldségragu egy zöld tányérban, körülötte paradicsom, paprika és hagyma

Piperade – a baszkok egyszerű, színes zöldségraguja

Káposztás gnocchi kék tányérban, céklakrémmel körülvéve, rajta pirított tofukockák

Káposztás gnocchi céklakrémmel és füstölt tofuval – ünnepi ízek hétköznapokra

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének