Kuti Szelenge desszert - Csak a Mentes

Újra itt a lehetőség: most te lehetsz az Év Mentes Séfje!

2025-ben hetedik alkalommal rendezik meg a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló az Év Mentes Séfje versenyt a Csak a Mentes szervezésében.

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni – a versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán.

Az idei évtől a szervezők még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, ezért kizárólag szezonális alapanyagok kapnak helyet a választható alapanyagok listájában. Idén először lesznek kötelezően használandó alapanyagok is, így a versenyzőknek még inkább szüksége lesz a kreativitásra és képzelőerőre.

Molnár Dávid főétele az Év Mentes Séfje

Fotó: Csak a Mentes

A versenyen amatőr és profi kategóriában is indulhatnak a jelentkezők. Az Év Mentes Séfje verseny döntőjét február 20-án rendezik meg, amelyet elődöntők előznek meg mindkét kategóriában, a Metro Gasztroakadémián. A jelentkezési határidő 2024. január 24., amihez az ezen a linken található online űrlapot kell kitölteni, és teljesíteni a jelentkezés feltételeit. Az Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet, és értékes nyeremények várják a nyertest.

Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli:

  • Mautner Zsófi gasztroblogger, szakíró, műsorvezető;
  • Stőhr Gréta, az egészséges életmód szakértője, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író;
  • Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem konyhavezetője, vegán séf;
  • Ádám Csaba, az egykori Olimpia étterem tulajdonos-séfje;
  • Molnár György mesterszakács, szaktanár, gluténmentes gasztronómiai szakértő.

A zsűri elnöke Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, aki a 2023-as az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának győztese. A verseny háziasszonya pedig Szinetár Dóra színésznő lesz.

Ez a cikk is érdekelhet:

Mogyorókrém egy barna tálban, benne habverő

Egészséges mogyorókrém házilag – így készül a „Notella”

Ha szereted a mogyorókrémet, de szeretnél egészségesebb, vegán alternatívát, ez

A Prove célja, hogy mennyei receptekkel, motiváló történetekkel és a legfrissebb hírekkel inspirálja több százezer olvasóját a tudatosabb életre – minden nap.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Wonton leves húsmentesen

Húsmentes wonton leves – tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

Piperade, baszk zöldségragu egy zöld tányérban, körülötte paradicsom, paprika és hagyma

Piperade – a baszkok egyszerű, színes zöldségraguja

Egy tál színes paella, rajta pár gerezd lime, a háttérben zöldségek

Vegán paella – színes-zamatos spanyol klasszikus extra fehérjetartalommal

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének