Málnás tápiókapuding oldalnézetből, sötét felületen, mentával díszítve

Málnás tápiókapuding: így használd ki a kora őszig tartó málnaszezont

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Wonton leves húsmentesen

Húsmentes wonton leves – tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Sütőtökös risoni fehérbabbal és pirított laskagombával fekete tányéron

Sütőtökös risoni fehérbabbal és laskagombával – ősziesre hangolt mediterrán fogás

A málnaszezon május végétől egészen kora őszig tart. Ha krémes, könnyed és frissítő desszertre vágysz, ez a málnás tápiókapuding tökéletes választás lehet.

Ez az egyszerűen elkészíthető, hideg pohárdesszert kiválóan illik a meleg napokra, ráadásul remek lehetőség, hogy kihasználd a málna szezonját. Azonban ha nem jutsz hozzá friss málnához, vagy épp szezonon kívül tévedtél ehhez a recepthez, megfelelő hozzá a fagyasztott változat is.

A málnás tápiókapuding amellett, hogy mennyeien krémes, a gluténmentes étrenden élők számára is megfelelő édesség lehet. Ha szeretnéd egészségesebbé tenni, a desszert édesítéséhez természetes alternatívákat is választhatsz, mint például az eritrit vagy a xilit.

Ennek a desszertnek csak rövid hűtési időre van szüksége, de előre elkészítve, akár másnapra is tökéletesen friss marad. Ha más ízesítésben is kipróbálnád a tápiókapudingot, ide kattintva egy mangós, pirított kókuszchipsszel megbolondított változatot találsz.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1/2 bögre (90 gramm) tápiókagyöngy
  • 125 g friss málna
  • 5 dl kókusztej
  • 4 csomag (40 gramm) vaníliás cukor
  • 1 evőkanál agávészirup + ízlés szerint a pudinghoz
  • friss mentalevelek (opcionális)

Málnás tápiókapuding elkészítése

  1. Fél bögre tápiókagyöngyöt tegyél fel főni fél liter kókusztejben. Ha felforrt, vedd a lángot alacsonyra, és gyakran kevergetve főzd 15-20 percig, vagy amíg kóstolással késznek nem ítéled (könnyen leéghet, ne hagyd ott a tűzhely mellett!). A megfőtt tápiókagyöngy áttetszővé válik, csak a gyöngy közepén marad egy fehér pötty.
  2. Ha már majdnem kész, keverj hozzá 4 csomag vaníliás cukrot, majd 1-2 perc múlva el is zárhatod. Ha nem találod elég édesnek, ízlés szerint adhatsz hozzá barna cukrot vagy agávészirupot is.
  3. Az átmosott málna felét egy kisebb tálban villával zúzd össze, és keverj hozzá egy evőkanál agávészirupot. A málna másik felét hagyd egészben, később ezzel díszítjük az elkészült pohárdesszertet.
  4. Négy desszertespohárba oszd el az elkészült tápiókapudingot, majd ennek a tetejére rétegezd egyenlően elosztva a pépesített málnát. A végén jöhetnek rá az egész málnaszemek. Opcionálisan mentalevelekkel is díszítheted.
  5. Hagyd a hűtőben egy órát pihenni, mielőtt tálalod.

Ez a cikk is érdekelhet:

Zöld-kék ruhás tacskó néz ki a kutyaszállító boxból|Élő állat felirattal ketrecek

Eltűnt a kutyád a repülőút alatt? A bíróság szerint nem ér többet egy átlagos poggyásznál

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének