Répasaláta egy fehér tálban aszalt vörösáfonyával és dióval, a tál körül az asztalon félbevágott citrom, narancs és egész diók

Frissítő répasaláta, ami pillanatok alatt elkészül

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Szürke színű, fekete szezámos fagylalt egy fehér tálban

Szezám Éjszakája fagylalt – misztikus ízek nyárutóra

Panna cotta kék tányéron, körülötte fügék, fügelevelek

Fügés panna cotta – légiesen elegáns desszert az ősz ízeivel

Vegán túrós csusza répapörccel

Vegán „túrós” csusza ropogós répapörccel és kaporral

Ha egy könnyű, mégis ízletes salátára vágysz, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes kiegészítője bármilyen étkezésnek, akkor a répasaláta receptje neked szól. Az elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe, így szuper választás lehet a rohanós napokra.

Ez a répasaláta köretként is kiváló, de egy kis kreativitással könnyedén főétellé is varázsolhatod: adhatsz hozzá lencsét, fehérbabot vagy csicseriborsót, hogy laktatóbb, teljes értékű ételt kapj. Az alapreceptbe a répa mellett durvára vágott dió, édes-savanykás aszalt vörös áfonya és petrezselyem kerül, amit egy frissítő, citromlével – vagy opcionálisan almaecettel – kevert öntettel koronázunk meg.

Bármelyik módon is készíted el, biztos lehetsz benne, hogy ez a répasaláta friss és üde színfoltja lesz az asztalnak. Kísérletezz bátran az alapanyagokkal és a fűszerezéssel, hogy megtaláld a számodra legalkalmasabb változatot.

Ha ezen a recepten túl többféle hasonló salátát is kipróbálnál a rohanós napokon, akkor ez a mediterrán fehérbabsaláta vagy ez a kapros csicseriborsó-saláta is remek választás lehet számodra.

Hozzávalók

  • 4 közepes répa
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 2 evőkanál agávészirup
  • 2 evőkanál friss citromlé vagy almaecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • egy kis csokor friss petrezselyem felaprítva

Répasaláta elkészítése

  1. A répát mosd meg (ha szeretnéd, meg is pucolhatod, de nem szükséges), majd reszeld le. Ha nagyobb darabokat szeretnél, reszelés helyett egy hámozóval vékony szalagokra is szelheted.
  2. Készítsd el a répasaláta öntetét. Ehhez egy kisebb tálban keverj össze két evőkanál agávészirupot, két evőkanál citromlevet vagy almaecetet, egy evőkanál olívaolajat, fél teáskanál fokhagymaport, majd ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.
  3. A diót vágd durvára, a friss petrezselymet pedig aprítsd fel.
  4. Egy nagyobb tálban keverd össze a répát, az aszalt vörös áfonyát, a diót, a petrezselymet és az öntetet, majd rögtön tálalhatod is. Hűtőben akár 2-3 napig is eláll, ha a sót csak tálaláskor adod hozzá.
    Tipp: ha laktatóbbá szeretnéd tenni, adj hozzá lencsét, fehérbabot vagy csicseriborsót.

Ez a cikk is érdekelhet:

Idősödő férfi ősz hajjal és szakállal, kék pulóverben, hátizsákkal áll egy fának dőlve, kifulladva, szemét becsukja

Kifulladás, szapora légzés – nem csak rendszeres mozgással tehetsz a tüdőd egészségéért

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének