két zöldborsókrémes szendvics bambusz alátéten, friss zöldborsóval és bazsalikommal díszítve

Vegán majonézes zöldborsópástétom

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Wokban szószókkal barnára sült dinnyehéj szezámmaggal, mellette kurkumás rizs, ázsiai hangulatú tányér

Wok’n’rind – avagy így lesz a görögdinnyehéjból tüzes ázsiai street food

Vegán sushi, mellette evőpálcikák

Vegán sushi – a hagyomány és a kreativitás izgalmas ötvözete

Vegán túrós csusza répapörccel

Vegán „túrós” csusza ropogós répapörccel és kaporral

Ha valami különlegeset keresel, ami feldobhatja az étkezéseidet, akkor a friss és könnyed zöldborsópástétom tökéletes választás lehet.

Ez a recept nemcsak ízletes és látványos, de könnyen elkészíthető otthon is. A zöldborsó vibráló zöld színe és friss íze egy fantasztikus krémes állaggal párosul, ami garantáltan elvarázsolja azt, aki kipróbálja.

A zöldborsópástétom változatos felhasználási lehetőségeket kínál, így bátran kísérletezhetünk vele. Tökéletes előételként, de remekül megállja a helyét snackként vagy éppen szendvicstöltelékként is.

Hozzávalók:

  • 2 bögre zöldborsó (450 g)
  • 1 kisebb fej lila hagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma durvára vágva
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ friss citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerés frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Az apró kockára vágott lila hagymát sózd le és hagyd állni tíz percig.
  2. Ha fagyasztott zöldborsót használsz, akkor egy evőkanál olívaolajon, közepes lángon pirítsd át. 2-3 perc elteltével adj hozzá pár csipet sót és pirítsd tovább néhány percig. Az utolsó egy percben add hozzá a durvára vágott fokhagymát is. Ha konzerves vagy üveges borsót használsz, azt öblítsd át egy szűrőben és csak a durvára vágott fokhagymát pirítsd meg enyhén.
  3. Tedd késes aprítóba vagy a botmixer aljába a zöldborsót, a fokhagymát, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot.
  4. Turmixold simára és szükség esetén adj hozzá egy kevés vizet.
  5. Az apróra vágott lila hagymát öblítsd át egy szűrőben, alaposan csepegtesd le, majd keverd hozzá a borsókrémhez.
  6. Tálald pirítóson, mártogatósként vagy akár tésztasaláta önteteként.

Ez a cikk is érdekelhet:

Két bao zöldségekkel

Zöldséges bao – ázsiai street food különleges eszközök nélkül

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének