Cukkinifasírt egy fekete vágódeszkán, mögötte egy félbevágott cukkini és póréhagyma

Kapros cukkinifasírt – TÉNÉ-módon is készítheted

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Wonton leves húsmentesen

Húsmentes wonton leves – tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

Vegán túrós csusza répapörccel

Vegán „túrós” csusza ropogós répapörccel és kaporral

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Ha szereted az egyszerű, mégis ízletes ételeket, akkor a cukkinifasírt remek választás lehet számodra. Ráadásul egészséges is, hiszen a cukkini tele van fontos tápanyagokkal és rostokkal.

A cukkinifasírtot különösen ajánljuk, ha szeretnél változatosságot vinni a hétköznapi étkezésekbe, vagy ha szívesen próbálsz ki új recepteket. A ropogós külsejű fasírt belül puha és szaftos lesz, így tökéletesen kiegészíthet egy friss főzeléket.

A recept elkészítése nem igényel nagy előkészületet, hiszen a legtöbb hozzávaló könnyen beszerezhető és az elkészítési folyamat is egyszerű. A cukkinifasírt emellett sokoldalú étel, mivel különböző zöldségekkel, fűszerekkel a saját ízlésed szerint variálhatod az ízeket.

Hozzávalók:

  • 500 g cukkini lereszelve
  • 100 g zsemlemorzsa*
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 evőkanál lenmagpehely
  • bors
  • egy csokor friss kapor aprítva
  • olívaolaj (opcionális, ha TÉNÉ-módon készítenéd, ez elhagyható)

*Ha TÉNÉ-módon készíted, teljes kiőrlésű zsemlemorzsát használj!

Elkészítés:

  1. A lereszelt cukkinit sózd le és hagyd állni 15-20 percig, majd alaposan nyomkodd ki belőle a vizet. Ehhez segítségedre lehet egy tiszta konyharuha, de kézzel is kifacsarhatod kisebb részletekben.
  2. Addig is a lenmagpelyhet keverd össze négy evőkanál vízzel és hagyd állni tíz percig.
  3. Az alaposan kinyomkodott cukkinihez keverd hozzá a lenmagos masszát, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, az aprított kaprot és sózd, borsozd, majd gyúrj a masszádból lapos fasírtokat.
  4. Hevítsd egy serpenyőben olívaolajat, majd vedd a lángot közepesen alacsonyra és süsd a fasírtok egyik oldalát öt percig, amíg aranybarna nem lesz, a másik oldalukat pedig további három percig. Ha TÉNÉ-módon készíted, akkor sütés előtt kend le a fasírtokat kevés vízzel egy ecset segítségével és süsd 15-20 percig 180 fokos sütőben légkeverésen vagy airfryerben. Félidőben fordítsd át a fasírtokat a másik oldalukra és ismételten kend le őket egy vizes ecsettel.

Ez a cikk is érdekelhet:

Lukrécia, a Budakeszi Vadaspark visszavadított vadmacskája, nyomkövetős nyakörvvel a nyakában

Állatkínzással vádolják a Budakeszi Vadasparkot – tüntetést, feljelentést ígérnek

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének