Rozmaringos-vérnarancsos limonádé

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Sütőtökös risoni fehérbabbal és pirított laskagombával fekete tányéron

Sütőtökös risoni fehérbabbal és laskagombával – ősziesre hangolt mediterrán fogás

Caponata, azaz szicíliai padlizsánragu egy fehér tányérban

Caponata – a szicíliaiak hagyományosan vegán padlizsánraguja

Vegán Tom Kha leves fekete tányérban, mellette ázsiai asztaldíszekkel

Vegán Tom Kha leves – illatos és melengetően pikáns fúziós fogás

Ha már unod a hagyományos citromos limonádét és egy izgalmas és ízletes italt keresel a nyári napokra, akkor ez a rozmaringos-vérnarancsos változat lehet a tökéletes választás. 

A rozmaring jellegzetes fűszeressége és a vérnarancs friss, citrusos jegyei tökéletesen kiegészítik egymást ebben a limonádéban. Ráadásul nemcsak ízletes, de vizuálisan is lenyűgöző, hiszen a vérnarancs élénk narancs színe és a rozmaring friss zöld színe vonzó látványt nyújt a pohárban.

A rozmaringos-vérnarancsos limonádé különösen ideális választás a meleg nyári napokon, amikor szükséged van egy hűsítő és ízletes italra. Csak néhány egyszerű lépést kell követned, és pillanatok alatt elkészítheted ezt a frissítő italt a családodnak vagy barátaidnak.

Hozzávalók:

  • 3 vérnarancs
  • 2 citrom
  • 4 szál friss rozmaring
  • 1 liter szénsavas víz
  • 4 evőkanál agávészirup vagy egyéb édesítő

Elkészítés:

  1. A vérnarancsok és a citromok levét egy citrusfacsaró segítségével nyerd ki, majd egy apró lyukú szűrőn keresztül töltsd egy nagyobb kancsóba.
  2. Add hozzá az édesítőt és alaposan keverd el benne, amíg feloldódik. Ízlés szerint csökkentsd vagy növeld a mennyiséget.
  3. Öntsd hozzá a szénsavas vizet és jól keverd össze.
  4. Tálaláshoz fogj poharakat, aminek az alját töltsd meg jéggel, tegyél bele egy szál rozmaringot és jöhet hozzá a vérnarancsos limonádé.

Ez a cikk is érdekelhet:

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének