Fehérbabapástétom fehér tálban, a tetején olívaolaj, egész babszemek és friss petrezselyemzöld

Vegán fehérbabpástétom

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Vegán Tom Kha leves fekete tányérban, mellette ázsiai asztaldíszekkel

Vegán Tom Kha leves – illatos és melengetően pikáns fúziós fogás

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

Jókai bableves tányérban, mellett kenyérszeletek, babérlevél, fokhagyma, petrezselyem és zöld paprika

Jókai-bableves: hagyományos ízek modern köntösben

Készíts egyszerűen és gyorsan isteni fehérbabpástétomot mindössze néhány összetevőből. Ez a krémes és mennyei mártogatós tökéletes választás, ha új ízekre vágysz a már megszokott hummusz mellé. 

A leggyakrabban, ha mártogatósról van szó, akkor a hummusszal találjuk szemben magunkat. Ez azért lehet, mert amellett, hogy isteni, roppant egyszerű az elkészítése. Ha már unod, vagy nem lőheted el tizedszerre is a vendégségben ezt az elemet, akkor egy ehhez hasonló, ám órákon át tartó sütés-főzést nem igénylő alternatíva lehet a fehérbabpástétom. Mindössze negyedórát vesz igénybe az elkészítése, és a végeredmény egy könnyed, krémes és frissítő mártogatós.

Hozzávalók:

  • 530 g főtt fehérbab
  • 2 kövér gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tahini
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • egy citrom leve

Tálaláshoz:

  • őrölt pirospaprika
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Ha konzerves fehérbabot használsz, egy szűrőben alaposan öblítsd át és csepegtesd le.
  2. Tedd a babot a botmixer késes aprítójába vagy egy turmixgépbe.
  3. Add hozzá a többi hozzávalót és turmixold krémesre. Időnként pár pulzálás között állj meg és kapard le az edény oldalára feltapadt masszát, majd folytasd a mixelést. Ha szükséges, az állaga miatt tegyél hozzá pár evőkanál vizet.
  4. Tálaláshoz önthetsz a tetejére egy kevés extraszűz olívaolajat és megszórhatod őrölt pirospaprikával és petrezselyemmel.
  5. Fogyaszthatod pitával vagy pirítóssal, de tortillába is töltheted.

Ez a cikk is érdekelhet:

Körtés galette dióval és fahéjjal megszórva

Körtés galette dióval – rusztikus, gyorsan elkészíthető őszi desszert

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének