Bővülhet a növényi sajtok választéka Magyarországon

A Violife bővebb termékválasztékkal terjeszkedik Magyarországon, ahol a márka új forgalmazójának megbízásából készített kutatás szerint a többség még mindig a hagyományos étrendet követi.

Megújult rendszerrel és kibővített, immár nyolc termékből álló portfólióval erősít a magyar piacon a Violife termékeket forgalmazó Upfield Magyarország. Az Upfield Holdings holland élelmiszeripari anyavállalathoz tartozó cég a közelmúltban vette át a növényi alapú sajthelyettesítőket kínáló márka termékeinek forgalmazását az országban.

Magyarországon eddig egy olyan forgalmazón keresztül zajlott az értékesítés, amelynek termékválasztéka korlátozott volt. Most azonban bővülhet a portfólió és jobban eleget tehetünk a helyi igényeknek is

– nyilatkozta a Prove.hu-nak Vincze Renáta, az Upfield regionális marketingigazgatója.

Az Upfield nem kizárólag a nagyobb termékválasztékkal újít, hanem ezek több üzletben is lesznek elérhetőek, mint eddig.

Árkorrekció a hagyományos étrend árnyékában

Vincze Renáta elárulta, a termékek árát igyekeznek úgy belőni, hogy hasonló szinten legyenek, mint az állati tejből készült sajtokéi. Azt remélik, így kiiktathatnak egy olyan szempontot, amely potenciálisan távol tarthatja a vevőket attól, hogy a növényi eredetű termék kerüljön a kosarukba az állati helyett.

Az Upfield megbízásából készített felmérés azonban egy sarkalatos problémára is rámutat: Magyarországon még mindig a hagyományos konyha hasít, tízből mindössze három magyar követ valamilyen speciális étrendet.

A reprezentatív közvélemény-kutatás keretében megkérdezetteknek öt százaléka nyilatkozott úgy, hogy laktóz- vagy tejmentesen táplálkozik; gluténmentes diétáról három százalékuk számolt be; vegetáriánus vagy növényi alapú étrendet pedig szintén három százalékuk követ.

Az Upfield regionális marketingigazgatója azonban hangsúlyozta, hogy Magyarországon változtatnak az eddigi stratégián, innentől kezdve nem az a céljuk, hogy a vegánokat megcélzó vegán márkaként aposztrofálják őket.

Első lépésként a flexitáriánus fogyasztókat próbáljuk elérni, akik már csökkentették az állati eredetű élelmiszereket az étrendjükben, köztük a hús- és tejfogyasztásukat. Az Upfield által végzett globális kutatásból tudjuk, hogy a sajt lehet a következő lépés, ahol növényi alternatívákat keresnek. Hiszünk abban, hogy senkinek sem kell 100 százalékban vegánná válnia, de minél többen csökkentik az állati eredetű termékek fogyasztását a növényi eredetűek javára, annál jobbat tesznek az egészségük, az állatok jóléte és a bolygónk állapota szempontjából is

– mondta a cég marketingigazgatója.

Kemény falat lehet Magyarországon a terjeszkedés

A magyar piac sajátossága egyébként a lapunknak korábban nyilatkozó agrárszakértő szerint, hogy az országban alacsonyabb a növényi alapú élelmiszerek iránti kereslet a többi európai országban tapasztalhatóhoz képest. Ennek hátterében részben a fizetőképesség állhat, amely szintén elmarad az európai átlagtól, ez pedig a kilátásokra is rányomja a bélyeget.

Ugyanakkor azt is hozzátette, a növényi alapú bővülés ezzel együtt is elkerülhetetlennek látszik, amely alól legfeljebb csak rövidebb időszakokra bújhatnak ki az egyes piaci szereplők.

Ez a cikk is érdekelhet:

Egy ember, akinek csak a felsőteste látszik, a két kezével egy papírból kivágott, bél alakú rajzot fog, amit a hasa elé tart

Így csökkentheted a vastagbélrák mellett más bélbetegségek kockázatát is

Ha azon vacillálsz, mit főzz, a British Columbia Egyetem kutatói

Csernik-Varga Adrienn korábban sport-, majd gazdasági újságíróként dolgozott. Kamaszkora óta az volt az álma, hogy újságíróvá váljon. Nem sokkal azt követően pedig, hogy vegán lett, megjelent benne az igény, hogy a munkája is tükrözze az életmódját. Fontosnak tartja, hogy tudatos választásaival az öltözködés, étkezés, takarítás, vásárlás és az élet minden területén példát mutasson a kislányának. Amik igazán feldobják egy napját: egy jól sikerült interjú, az őszi és tavaszi napsütés, egy jó könyv és az, ha a kis családja repetázik egy-egy vegán fogásból.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Jókai bableves tányérban, mellett kenyérszeletek, babérlevél, fokhagyma, petrezselyem és zöld paprika

Jókai-bableves: hagyományos ízek modern köntösben

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Egy tál kapros-olívás spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca, azaz az utcalányok tésztája – klasszikusan pikáns, halmentes verzióban

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének