Energetizáló gyömbérshot

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Vegán túrós csusza répapörccel

Vegán „túrós” csusza ropogós répapörccel és kaporral

Panna cotta kék tányéron, körülötte fügék, fügelevelek

Fügés panna cotta – légiesen elegáns desszert az ősz ízeivel

Két szelet káposztás rétes fehér tányéron

Káposztás rétes – pikk-pakk betölti a konyhád a füstösen édeskés, nosztalgikus illata

A gyömbérshot egy frissítő és egészséges ital, amely gyömbérből és citromléből készül. Előnye, hogy könnyen és kevés összetevő felhasználásával elkészíthető, természetes energiaital.

A gyömbér jól ismert immunrendszer-erősítő, gyulladáscsökkentő és emésztést támogató hatásairól. A friss citrom pedig gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek támogathatják az immunrendszert.

A gyömbérshot könnyen elkészíthető, és tökéletes választás lehet, ha szeretnéd felturbózni az immunrendszered. Könnyen variálható ízlés szerint: édesítéshez hozzáadhatunk agávé- vagy juharszirupot, valamint kurkumát, ami erős antioxidáns, emellett gyulladáscsökkentő hatású, elősegíti az emésztést és hozzájárul az immunrendszer erősödéséhez, ráadásul a színét is élénkebbé teszi.

Hozzávalók:

1 literhez:

  • 250 g gyömbér
    2 db citrom leve
  • 1 teáskanál kurkuma (opcionális)
  • 4 evőkanál agávé-/juharszirup (opcionális)

Amire még szükséged lesz:

  • Egy gyümölcsprés/centrifuga vagy egy erős turmixgép.

Elkészítés:

  1. Elsőként hámozd meg a gyömbért, vágd kisebb (kb. 2 centiméteres) darabokra, majd facsard le a citrom levét.
  2. Ha gyümölcscentrifugát használsz, akkor dobd bele a gyömbért, és préseld ki a levét.
  3. Ha nincs ilyen gép a háztartásodban, egy erősebb turmixgép is megteszi. Tedd a turmix üvegébe a gyömbérdarabokat és önts hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben el tudd mixelni. Ha már teljesen homogén, szűrd át egy tiszta konyharuhán/gézen vagy egy apró lyukú szűrőn.
  4. Az átszűrt gyömbérlevet öntsd bele egy egyliteres csatos üvegbe, majd add hozzá a frissen facsart citromlevet és az agávé- vagy juharszirupot, ha egy kicsit édesebb változatot szeretnél. Opcionálisan tehetsz bele egy teáskanál kurkumát is.
  5. Végül hígítsd fel annyi vízzel, hogy az egyliteres üveged tele legyen.
  6. Jól rázd össze, és hűtőben tárold.
  7. Fogyasztás előtt mindig rázd fel, mert az apróbb gyömbér- vagy citromdarabok leülepedhetnek az aljára. Érdemes reggelente inni és egyszerre kevesebb mennyiséget (5 cent), mivel a gyömbér miatt igen csípős. Fontos, ha pár napig nem is fogyasztod, naponta akkor is nyisd fel a csatos üveg tetejét, hogy szisszenjen, különben nagyot tud durranni.

Ez a cikk is érdekelhet:

Zoe Rosenberg amerikai aktivista egy kollázson. Az egyik képen hátrabilincselt kézzel halad egy rendőr vezetésével

Csirkéket mentett, most viszont a saját szabadságáért kell küzdenie

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének