Vegán chorizo piláf

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Jókai bableves tányérban, mellett kenyérszeletek, babérlevél, fokhagyma, petrezselyem és zöld paprika

Jókai-bableves: hagyományos ízek modern köntösben

Gombakrémleves fekete tányérban, szürke felületen

Gombakrémleves csicseriborsóval – tápláló és melengető komfortfogás

Mogyorókrém egy barna tálban, benne habverő

Egészséges mogyorókrém házilag – így készül a „Notella”

A chorizo piláf egy igazán friss, mediterrán fogás, aminek egyik fő összetevője a chorizo, ami egy spanyol kolbászfajta. Mi ezt vegán módon gabonakolbásszal készítjük el, aminek a receptjét itt találod. Ráadásul a chorizo piláf elkészítése nem igényel sok időt vagy fáradozást.

Hozzávalók:

  • 250 g vegán kolbász karikázva
  • 1 bögre basmati rizs
  • 1 fej hagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 400 g kockázott paradicsom (konzerv)
  • 600 ml zöldségalaplé/víz
  • 1 biocitrom reszelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 2 babérlevél
  • ½ teáskanál őrölt római kömény
  • ½ teáskanál őrölt chili
  • egy csokor friss petrezselyem aprítva

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb serpenyőben vagy edényben (aminek van teteje) hevíts fel egy evőkanál olajat és közepes lángon pirítsd a hagymát 8-10 percig.
  2. Egy másik serpenyőben párhuzamosan szintén hevíts egy evőkanál olajat és közepes lángon pirítsd aranybarnára a gabonakolbász karikákat.
  3. Ha kész a gabonakolbász, add hozzá a hagymához és ekkor mehet hozzá a zúzott fokhagyma, a reszelt citromhéj és füstölt pirospaprika is.
  4. 1-2 perc múlva jöhet hozzá a kockázott paradicsom, majd 2-3 perc elteltével add hozzá a rizst, a zöldségalaplevet, a római köményt, az őrölt chilit és a babérlevelet.
  5. Alaposan keverd el és amint felforrt, vedd a lángot alacsonyra, fedd le és főzd negyedórán keresztül (néha ellenőrizd keveréssel, hogy nem ragadt-e le).
  6. A láng elzárása után hagyd újabb negyedóráig lefedve, majd keverd hozzá a petrezselymet és tálaláskor ízesítsd friss citrom levével.

Ez a cikk is érdekelhet:

Egy kék-piros kockás inget viselő nő tart egy friss zöldségekkel teli ládát|Keresztesvirágú zöldségek egy tálban|

Ezek a zöldségek segíthetnek stabilizálni a vércukorszinted kutatók szerint

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének