rántott szójaszelet

Rántott szójaszelet kukoricapehely bundában

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Káposztás gnocchi kék tányérban, céklakrémmel körülvéve, rajta pirított tofukockák

Káposztás gnocchi céklakrémmel és füstölt tofuval – ünnepi ízek hétköznapokra

Két szelet káposztás rétes fehér tányéron

Káposztás rétes – pikk-pakk betölti a konyhád a füstösen édeskés, nosztalgikus illata

Néha mindenkinek igénye van egy kis egészségtelen zsírbombára, főleg a hideg beköszöntével. Alkalmanként engedhetünk ennek a csábításnak. Ehhez hoztuk ezt az isteni rántott szójaszeletet, nem csupán morzsába forgatva, hanem kukoricapehely bundában. Ez az étel tökéletesen felidézheti a gyerekkorunkban megszokott vasárnapi ebéd hangulatát.

Hozzávalók:

  • 100 g texturált szójaszelet
  • kukoricapehely
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl növényi tej
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 db zöldségleveskocka
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A szójaszeleteket tedd egy lábasba a zöldségleveskockával, a szójaszósszal és sóval. Önts rá forró vizet és forrald a tűzhelyen közepes lángon még 10-15 percig, amíg meg nem puhul.
  2. Addig a kukoricapelyhet késes darálóban mixeld össze a fokhagymaporral, a füstölt pirospaprikával, sóval és borssal.
  3. Ha kész a szójád, öntsd egy szűrőbe és nyomkodd ki a levét.
  4. Egy mélyebb tányérba öntsd bele a növényi tejet fokhagymaporral, a másik tányérba öntsd a lisztet, egy harmadikba pedig a fűszeres kukoricamixet.
  5. A szeleteket forgasd lisztbe, majd a növényi tejbe, végül pedig a kukoricapehelybe.
  6. Egy vastagaljú edénybe önts bőven olajat, hogy a szeleteket majd ellepje, és közepes lángon kezdd el melegíteni.
  7. Ha már felmelegedett az olaj (úgy tudod tesztelni, hogy beledobsz egy morzsát, és ha már serceg, akkor jó), vedd a lángot alacsony-közepesre, tedd bele a bepanírozott szeleteket és 2-3 perc után fordítsd át a másik oldalára egy fémcsipesz vagy villa segítségével és süsd további 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Ez a cikk is érdekelhet:

Kollázs: három fotó egymás mellett, mindegyiken Zendaya szerepel

Újabb budapesti vegán étteremben tűnt fel Zendaya

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének