chia fresca

Chia fresca négy összetevőből

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Egy tál színes paella, rajta pár gerezd lime, a háttérben zöldségek

Vegán paella – színes-zamatos spanyol klasszikus extra fehérjetartalommal

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

A chia fresca egy mexikói eredetű ital, ami igazán frissítő és hidratáló. Ráadásul gyorsan elkészíthető mindössze négy összetevőből.

Hozzávalók (fél literhez):

  • fél l víz/kókuszvíz
  • 1 evőkanál chiamag
  • 2 evőkanál agávészirup
  • 2 evőkanál friss citrom leve

Elkészítés:

  1. Tegyél egy evőkanál chiamagot egy legalább fél literes üvegbe vagy pohárba.
  2. Önts rá fél liter kókuszvizet vagy sima vizet és keverd át.
  3. Adj hozzá két evőkanál friss citromlevet és két evőkanál agávészirupot.
  4. Hagyd állni tíz percig. Fogyasztás előtt ismét keverd fel.

Tipp: Adhatsz hozzá friss citrom, lime és narancs gerezdeket vagy kígyóuborkát is.

Ez a cikk is érdekelhet:

Kis termetű, fehér kutya ül egy megpakolt bőröndben, ruhák között. Mellette cipő, fényképezőgép

Olaszországi kutyaadó: a turisták is mélyebben nyúlhatnak a zsebükbe

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének