Vegán raguleves

Vegán tárkonyos raguleves recept

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb hagyma
  • 1 karalábé
  • 1 közepes zeller
  • pár szem gomba
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 kisebb karfiol fele
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  •  só, bors, szemes bors, tárkony, leveskocka vagy vegeta, pirospaprika, babérlevél, chili (opcionális)
  • citromlé
  • rizstej vagy szójatej, esetleg növényi tejföl

Elkészítés:

  1. A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon, alacsony lángon 5-6 perc alatt megdinszteljük.
  2. A zöldségeket felszeleteljük, a karfiolt rózsáira szedjük, majd ezeket is a hagymához adjuk (kivéve a zöldborsót), és pár percig tovább pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a leveskockát vagy vegetát, felforraljuk, majd alacsony lángon főzzük tovább. A zöldborsót kb. 20 perc után adjuk hozzá.
  4. Kb. 30 perc után ellenőrizzük, puhák-e már a zöldségek: ha nem, akkor még 5-10 percig tovább főzzük.
  5. Az utolsó 5 percben ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük a növényi tejjel, esetleg növényi tejfölt is tehetünk bele.
  6. Ha elkészült, tárkonnyal megszórjuk a levest és citromlével savanyítjuk.

Vegán raguleves recept-min

Ez a cikk is érdekelhet:

Nő kék pólóban ül a kanapén, kék legyezővel legyezi magát

Menopauza tünetei sanyargatnak? A többség nem tud egy titkos fegyverről

Légy tudatos a klimax idején! Sok nő nincs tisztában azzal,

Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Egy tál színes paella, rajta pár gerezd lime, a háttérben zöldségek

Vegán paella – színes-zamatos spanyol klasszikus extra fehérjetartalommal

Caponata, azaz szicíliai padlizsánragu egy fehér tányérban

Caponata – a szicíliaiak hagyományosan vegán padlizsánraguja

Wokban szószókkal barnára sült dinnyehéj szezámmaggal, mellette kurkumás rizs, ázsiai hangulatú tányér

Wok’n’rind – avagy így lesz a görögdinnyehéjból tüzes ázsiai street food

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének