vegán ételek

Az Egyesült Államokban a felnőttek fele rendszeresen fogyaszt vegán termékeket

Az Egyesült Államokban élő felnőttek fele inkább növényi alapú alternatívákkal pótolja a tej- és húskészítményeket – derült ki egy új, étkezési szokásokkal kapcsolatos kutatásból, melyet a Cultivate Insights ügynökség készített.

A felnőtt résztvevők 48%-a úgy nyilatkozott, hogy 2019. április és 2019. július között kevesebb húst és tejterméket fogyasztottak, amiket növényi alternatívákkal pótoltak étrendjükből.

Összesen 2068 személyt kérdeztek meg, akik 18 évesek, vagy annál idősebbek voltak. Közülük 38 százalék vásárolt növényi alapú tejet, 29 százalék vásárolt növényi alapú húspótlót és 7 százalék vásárolt növényi alapú ‘tojást’ a felmérési időszak alatt.

Az USA cafeteriai vegán termékeket kínálnak

A nők és a fiatalok nyitottabbak

Az eredmények azt mutatták, hogy a 18-25 év közötti fiatalabb népességre inkább jellemző a növényi alapú étkezés; 47%-uk jelezte, hogy egyáltalán nem fogyaszt húst.

A Baby Boomers is értékelte az étkezési szokások változását. A felmérésük szerint az X generációban a nők 41% -a, míg az azonos kategóriába tartozó férfiak 28%-a jelezte, hogy rendszeresen növényi alapú alternatívákat vásárol.

Az Acumen Research and Consulting nemrégiben kiadott jelentése szerint a globális vegán élelmiszerpiac 2026-ra 24,3 milliárd dollárt fog érni, és a vegán szektor összesített éves növekedési rátája várhatóan 9.1% lesz.

[irp posts=”9749″ name=”Idén eddig 216 millió vegán burgert ettek a húsevők”]

Ez a cikk is érdekelhet:

Nagy István repülőtéren, félvállra vetett táskával

Nagy hiányosságok miatt kapott nyílt levelet Nagy István agrárminiszter

Nem megfelelő a holtfák mennyisége a fehérhátú fakopáncs élőhelyein, ennek

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Vegán sushi, mellette evőpálcikák

Vegán sushi – a hagyomány és a kreativitás izgalmas ötvözete

Vegán Tom Kha leves fekete tányérban, mellette ázsiai asztaldíszekkel

Vegán Tom Kha leves – illatos és melengetően pikáns fúziós fogás

Caponata, azaz szicíliai padlizsánragu egy fehér tányérban

Caponata – a szicíliaiak hagyományosan vegán padlizsánraguja

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének