Most olvasott cikk
A 92. Oscar-gála szinte teljesen vegán lesz

A 92. Oscar-gála szinte teljesen vegán lesz

2020 Oscar-gála vegán menü

A díjátadó események közül az Oscar a legutóbbi olyan rendezvény, mely a vegánság irányába halad.

Bár a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia nem szolgál fel vacsorát az Oscar-gálán, az eseményen vegán menü is lesz, és a teljes kínálat 70 százaléka növényi alapanyagokból áll majd.

„Az Akadémia minden tagja egyetért abban, hogy a bolygó megmentésére kell koncentrálni. Az elmúlt évtizedben arra törekedtünk, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Az elmúlt hét évben az Oscar-gála semmilyen ökológiai kárt nem okozott. Tovább folytatjuk a fenntarthatósági célunkat, hogy ne ártsunk a bolygónak.”

– nyilatkozta a szervezet.

Az Oscar vegán fordulatát több hasonló esemény előzte meg, vegánná vált a Golden Globe, a Screen Actors díjátadó és a Kritikusok Díja gála is.

A Governors Ball zenei fesztivál, mely közvetlenül az Oscar átadó után következik, hetven százalékban növényi alapú menüt kínál majd.

Joaquin Phoneix vegánná változtatja Hollywoodot

Az idei díjátadókat sorozatban megnyert színész, aki a Joker című film főszerepével tarolt a gálákon, a feleségével együtt már régóta vegánok és állatjogi aktivisták is. Phoenix a Golden Globe-on tartott beszédében méltatta a szervezőket, hogy összefüggésbe hozzák az állattenyésztést a klímaválsággal.

A színész vágóhídnál történő virrasztásokon is részt vesz, ezzel is demonstrálva az állatok szörnyű helyzetét. Feleségével együtt ivóvizet vittek a levágásra szánt malacoknak.

„Erkölcsi kötelességünk mindenkivel tudatni, mi folyik az állattartásban. Megdöntjük a hamis képet, amit a húsipar és az éttermek mutatnak a boldog állatokról!”

Hozzátette: „Ez egy hatalmas hazugság. Az embereknek meg kell ismerniük a valóságot, és nekünk kötelességünk ebben segíteni. Ezért vagyok itt.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.