Állatok

Közel 900 tehén ragadt egy hajón a Földközi-tengeren, végül elaltatják őket

864 tehén ragadt egy hajónKép: Eurogroup for Animals

A libanoni Karim Allah teherhajón ragadt 864 tehén, akik az állatvédők szerint pokoli körülmények között szenvednek, többen közülük már bele is haltak.

A teherhajó csütörtökön ért vissza a cartagenai kikötőbe, ugyanis a török hatóságok visszafordították és más országokban sem sikerült vevőt találni az állatokra. Mindenhol attól tartottak, hogy a tehenek kéknyelv-betegségben szenvednek.

A legtöbb helyen még takarmányt sem juttattak fel a hajóra, hogy az állatok egyenek, több esetben napokig csak inni kaptak.

Összesen eddig 22 tehén halt meg a hajón, kettő kivételével a többi tetemét feldarabolták és vízbe dobták. Mivel az állatokat nem lehet behozni az EU-ba, hosszabb utakhoz pedig már így is szörnyű állapotban vannak, így végül elaltatják őket.

A World Trade nevű vállalat, amely a tehenek exportálásáért felel, egy másik hajót is indított ugyancsak decemberben, ami egy észak-ciprusi kikötőben horgonyzik 1800 szarvasmarhával a fedélzetén.

(Guardian)

Raul

Raul

Prove alapító
A béke a vallásom, az empátia az iránytűm. Állatjogi aktivistaként és online marketing szakemberként azon dolgozom, hogy egy etikusabb világot építsünk az embereknek és más fajoknak egyaránt. Vegán egy életre.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.