Most olvasott cikk
274 adag vegán ételt adományoztak gyermeknap alkalmából egy kecskeméti iskolának

274 adag vegán ételt adományoztak gyermeknap alkalmából egy kecskeméti iskolának

Autizmus Centrumba vittek vegán ételt az aktivisták-min

Újabb ételosztást rendeztek ugyanazok a vegán aktivisták, akik korábban a kiskunhalasi Járványkórház és Mobil Járványkórház ápolóinak és orvosainak kínáltak fel 120 adag vegán menüt. Ezúttal egy iskolába látogattak.

A Kecskeméti EGYMI Autizmus Centrum pedagógusai, valamint az ott tanuló diákok gyermeknap alkalmából egy nagyszabású ételosztási kampány részesei lehettek. A Kecskemét környékén tevékenykedő csapat – melynek egyik tagja a Csir Kevint és Prove-ot is alapító Vida Raul -, célja, hogy több ezer magyar emberrel ismertesse meg a növényi ételek mesés világát.

A vegán brownie, és a szintén teljesen növényi alapú falafel golyókból, fasírtból, sültekből és sajtból összeállított tálak óriási sikert arattak az iskolában, és többen is megismerték a veganizmus lényegét. Az akció alatt az állattenyésztés és a világjárványok kapcsolatáról szóló részletes szóróanyagok is kaptak az iskolák.

A tagintézmény-vezető, aki maga is egész életében vegetáriánusként élt, hálásan megköszönte az aktivisták tevékenységét és lelkesedését, és bemutatta az iskola csodálatos módszereit a gyermekek fejlesztésére: tanulást motiváló jutalmak, kedvesség, megértés lakozik a pedagógusok szívében a gyermekekkel szemben.

Ezzel az akcióval az aktivista csoport, mely egyre több résztvevővel büszkélkedhet, elérte az ötszázadik kiosztott ételadományát, és év végéig további több ezret tervez a Million Dollar Vegan non-profit szervezettel, valamint a kecskeméti MegaVegán ételbárral együttműködve.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.