Most olvasott cikk
A 210 kilós ételfüggő férfi életét a növényi étrend mentette meg

A 210 kilós ételfüggő férfi életét a növényi étrend mentette meg

Ételfüggőből egészséges vegán

Chuck Carroll elismerte, hogy a 30. évét sem élte volna meg, ha nem vált növényi étrendre.

A ma már növényi étrend-rajongó férfi egy videóban meséli el, hogyan szabadult meg az ételfüggéstől és hogyan adott le közel 125 kilót.

A videót a Million Dollar Vegan állatjogi szervezet tette közzé, mely biztatja és ösztönzi az embereket, hogy adjanak egy esélyt a növényi étrendnek.

A férfi elmesélte, hogyan lett az ételek megszállottja, és ez a függőség hogyan hizlalta fel őt 210 kilóra, mintegy 167 cm-es derékkörfogattal, a 170 cm-es magasságához és 26 évéhez képest.

Carroll úgy látta, nem éli meg a 30. életévét sem, mivel minden fogyási kísérlete kudarccal végződött.

A valóság felismerése

„26 éves voltam, és nem tudtam anélkül végigmenni az utcán, hogy ne feszített volna a mellkasom. Nem jutottam levegőhöz és csuromvíz voltam az izzadtságtól, mintha lefutottam volna a maratont, és mindössze hat métert voltam képes gyalogolni.”

Chuck tisztában volt vele, hogy mindenki őt nézi, amiért ilyen kövér és amiért ennyire széles a dereka. Azt mondta, olyan érzés volt, mintha tőrt szúrtak volna a szívébe minden alkalommal, amikor sétált valahol.

Az étel számára drog volt, mint másnak az alkohol vagy a kokain. Ha nem jutott hozzá a saját “drogjához”, a zsíros, húsos ételekhez, akkor betegnek érezte magát.

Az éjszaka közepén kiosont a házból, hogy éjjel-nappali gyorsétterembe menjen, ahol akár 20 menüt is felvásárolt. De a végén csak sírás kerülgette, amiért állandóan evett.

A hús elhagyása

Carroll gyomorszűkítő műtéten is részt vett, tudván, hogy ha ez sem jár sikerrel, elveszít minden esélyt. A műtét után fel kellett hagynia az ételfüggőséggel. Elhatározta, hogy növényi étrendre tér át. Így mesél erről:

„Tudtam, milyen siralmas mértékben függök az ételtől, így fontos volt, hogy úgy nézzek rá, mint a drogra. Nem volt nehéz elhagyni a húst az étrendemből. Tudtam, hogy sosem térek vissza a gyorsételekhez, és ezen a ponton éreztem, hogy ez már mind a múlté, de a növényi étrenddel jól érzem magam.”

Carroll hozzátette:

„A legjobb dolog amit tudnod kell, hogy csak néhány hét esélyt kell adnod. Ha átvészeled ezt az időszakot, utána már sima ügy lesz, mert újraprogramozod saját magadat, és nem is akarsz visszatérni, teret adsz annak, amit érzel.”

Miután megérezte, hogy milyen érzés egészségesnek és mentálisan szabadnak lenni, már nem akar visszatérni a káros szokásaihoz. Állítása szerint “szuper jól érzi magát!”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.