Most olvasott cikk
18 órát utazott egy férfi, hogy megmentsen két borjút a tejiparból

18 órát utazott egy férfi, hogy megmentsen két borjút a tejiparból

Két borjút megmentettek a tejiparból

Február elején egy férfi (Jason) megmentett két hímborjút Vermontban, az Egyesült Államokban. Nem ez volt az első mentése, ugyanis arról híres, hogy az ország minden területéről összeszedi az állatokat, akiket csak tud, és otthonokba, menedékekbe viszi őket, ahol szabadon élhetnek életük végéig.

A tejiparban az ellés után nagyon hamar elválasztják a borjakat az édesanyjuktól, a hímeket pedig nem is tudják használni tejtermelésre, ezért általában fiatalon levágják őket a húsiparban. Jason hajlandó volt ezúttal 18 órát utazni, hogy Vermontból Dél-Karolinába szállítsa a két borjút.

Annak ellenére, hogy nem is egy farmról származtak az állatok, mégis nagyon hamar összebarátkoztak, mintha testvérek lennének.

Az egyikük a Ferdinand nevet kapta, míg másikuk a Bones-t, és míg előbbi nagyon hamar követelte a figyelmet és simogatást, addig utóbbi elég távolságtartó volt először – valószínűleg sosem kapott még szeretetet.

18 órát utazott a férfi, csak hogy megmentsen két borjút a tejiparból

A két menekültet a Mini Farmers Sanctuary nevű vegán farmra szállították, amit alig egy éve alapított egy anya és a 8 éves fia. Ők együtt gondozzák a több tucat állatot, akiket a hús- és tejiparból sikerült kimenteni.

Az egész videó lenyűgöző és érdekes, de a legszebb pillanat az, amikor megérkeznek a jövevények az új otthonukba: látható, ahogy mindkettőjük szívét ellepi a boldogság. Ugrálnak, futnak és nyalják a 8 éves Evanst.

Több ilyen történetre van szükségünk ahhoz, hogy mindannyian megértsük: egy vegán világban végre minden állat megismerheti a valódi békét és a szabadságot.

A mentésről szóló videót itt lehet megnézni.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.