Most olvasott cikk
1.2 milliárd dollárra értékelték a tőzsdén a vegán húst

1.2 milliárd dollárra értékelték a tőzsdén a vegán húst

Beyond Meat burger

A növényi húst elsőként piacra dobó Beyond Meat tőzsdére megy, mintegy 8,75 millió részvénnyel. A részvények ára 19-21 dollár lesz.

A vállalat befektetői közé olyan ismert személyek tartoznak, mint Leonardo DiCaprio, vagy Bill Gates. Azonban a Beyond Meat ügyvezető igazgatója, Ethan Brown múlt évben adott nyilatkozatában kifejtette; egyelőre nem kívánnak további magánbefektetőket bevonni.

Három év múlva azonban szívesen fogadnának magánbefektetőket, mivel így „nagyszerű emberek támogathatják a márkát”.

A Beyond Burger sikere

A vállalat az elmúlt években hatalmas sikereket ért el. A vállalat fő terméke – a Beyond Burger – eladása néhány kaliforniai üzletben meghaladta a húspogácsák eladását.

„Az iparágba való belépéskor ilyen, és hasonló gondolataink voltak: lássuk, hogy tudjuk-e képviselni a növényi húst és hogy elfogad-e minket a piac”

– nyilatkozta Brown.

„Most pedig Dél-Kalifornia egyik legnagyobb kereskedelmi láncában a mi húspogácsánk eladásának mértéke a legnagyobb… egyelőre darabszám, és nem súly alapján. Nem számítottunk ilyen nagy érdeklődésre a termék iránt ilyen rövid idő alatt. Ez igazán izgalmas.”

Beyond Burger az Egyesült Királyságban

Beyond Meat vegán hús

A növényi húspogácsát múlt év novemberében kezdték el árusítani az Egyesült Királyságban, néhány hónappal később, mint amire számítani lehetett, mivel ellátási gondokkal küzdött a vállalat.

Augusztusban már a brit Tesco polcain kellett volna lennie a terméknek, azonban a vállalat ügyvezetője szerint a kereslet sokkal nagyobb volt az angol piacon, mint amekkorára számítottak, és nem volt ekkora mennyiség raktáron.

Ekkor ezt nyilatkozta:

„Lépéseket teszünk annak érdekében, hogy mikor elindítjuk a termék forgalmazását az Egyesült Királyságban, addigra biztos legyen akkora mennyiségű készletünk, hogy az utánpótlást biztosítani tudjuk.”

A globalizációról szóló tervek

Múlt nyáron Ethan Brown elárulta, hogy a vállalat globális színrelépését tervezik:

„Reagálnunk kell a kereslet növekedésére az USA-ban, illetve a nemzetközi piacokról érkező érdeklődésre. Így lépéseket teszünk annak érdekében, hogy jelentősen növeljük a termelési kapacitásunkat.”

„Ezek az akciók támogatják a nemzetközi színrelépésünket, amelyet a termék sikeres hongkongi bevezetésére fogunk alapozni.”

A Beyond Meat több disztribútorral is partneri szerződést kötött, hogy több, mint ötven országban képviselje a „növényi húst”, többek között Németországban és Európa többi részében, Kanadában, Ausztráliában, Mexikóban, Chilében, Izraelben, Koreában, az Egyesült Arab Emírségekben, Taiwanon és Dél-Afrikában.


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.